Sport

2015.11.02. 19:31

Futsal: Németh Péter remekelt, háromszor talált be a Göcsej SK ellen

Veszprém - Németh Péter mesterhármasával magabiztosan múlta felül ellenfelét a Veszprém a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

1. FCV-Göcsej SK 6:3 (2:2)
Veszprém, 500 néző. V.: Futó, Baghy. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Finta, Boromisza G., Sándor, Gulyás. Csere: Sárdi, Bognár, Boromisza D., Tar, Püspök, Németh, László. Edző: Madarász János. Göcsej SK: Balikó – Halmos, Kottán, Borsi, Sámson. Csere: Schmidt, Papp, Bogyó, Nagy, Gerencsér, Szőke, Szabó, Horváth. Edző: Bagó Gábor.

A múlt héten a Vasast simán verő Veszprém a zalaegerszegi Göcsej SK ellen már egy szorosabb ütközetre készült. Tatai Józsefre és Bánfalvi Balázsra sérülés miatt továbbra sem számíthatott Madarász János mester, Vas Ádám pedig magatartási problémák miatt került ki a keretből.

A 2. percben bal oldali vendégakció végén a megpattant labdát Borsi Gergő az üres kapuba továbbította, 0:1.

Nyomott az 1. FCV, Gulyás bombázott nem sokkal fölé, majd Püspök labdája jutott át a kapuson, de elcsorgott a kapufa mellett. A 7. percben Boromisza Gábor óriási ziccerben lőtt fölé.

A vendégek többször is hibáztak, s a soron következőt Boromisza Gábor már ki is használta, lecsapott a rosszul átvett labdára és egyből a hálóba lőtt, 9. perc: 1:1.

A folytatásban Tar lőtt nem sokkal mellé, majd a 11. percben a Göcsej visszavette a vezetést, Szőke Ádám talált a kapuba, 1:2.

A bakonyiak támadtak, a zalaegerszegiek stabilan védekeztek, miközben vezettek egy-egy veszélyes kontrát.

Boromisza Dániel fejesét védte Balikó, majd a 18. percben Gulyás húzott el szélsebesen a jobb oldalon. Lövése elment keresztbe, ám Papp közben rácsúszott a veszprémi játékos lábára. Büntető.

A hatméterest Balikó védte, ám a játékvezető megismételtette a büntetőt, mondván, a kapus elmozdult előre. Boromisza G. a második büntetőt sem tudta értékesíteni, a labda a felső kapufán csattant.

A 20. percben aztán egalizált a Veszprém, Boromisza Dániel fordult le szépen és találta el a rövid sarkot, 2:2.

Szünet után ismét a hazaiak találtak be, a 23. percben Németh Péter Gulyás passzát értékesítette, 3:2.

Nem állt le a Veszprém. A 26. percben Bognár Péter talált be egy tetszetős akció után, 4:2.

Az 1. FCV abszolút ellenfele fölé kerekedett, de a Göcsej is vezetett veszélyes támadásokat. Az egyik után zúgó kapufát rúgtak a vendégek.

Ezzel el is lőtték puskaporukat. A 34. percben Németh Péter hozta fel szépen a labdát, Fintával játszott össze és a hálóba helyezett, 5:2.

Lehozta kapusát a Göcsej, de elcserélte magát, Balikó futott be idő előtt és megkülönböztető mezben a pályára, megkapta második sárga lapját, kiállították. A 40. percben Németh Péter tanári mozdulattal húzta el a labdát, majd lőtt a kapuba, 6:2. A vendégek a legvégén szépítettek, a 40. percben Borsi kapásból bombázott a hazai hálóba, 6:3. A második félidőben magasan ellenfele fölé nőtt a Veszprém, amely nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.

 

Akarat, alázat, remek hozzáállás

Madarász János: – Köszönöm a csapatnak, alázattal, nagy akarattal játszottak. Ilyen teljesítménnyel és hozzáállással bárki dolgát meg tudjuk nehezíteni. A második félidőben javult a helyzetkihasználásunk. Gratulálok a fiúknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!