Veszprém

2015.11.03. 20:14

A tudomány ünnepe - Év Kutatója-díjakat adtak át

Veszprém - Három tudományos területen ítélte oda az Év Kutatója-díjakat a Magyar Tudományos Akadémia veszprémi bizottsága.

Marton Attila

Pósfai Mihály, a Veszprémi Területi Bizottság (Veab) elnöke Év Kutatója-díjat adott át élettudomány kategóriában Király Botond Gergelynek, a Nyugat-magyarországi Egyetem docensének, matematika és természettudomány kategóriában Valiskó Mónikának, a Pannon Egyetem adjunktusának, a társadalomtudomány területén Sántha Kálmánnak, a Pannon Egyetem docensének.

Király Botond Gergely, Valiskó Mónika és Sántha Kálmán vehette át az elismerést (Fotó: Penovác Károly)

A magyar tudomány ünnepén a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) valamennyi területi bizottságaiban levetítették Lovász László, a társaság elnökének megnyitóbeszédét, amelyben kiemelte, a tudományban kérdés kérdést szül, és sosincs végleges, megfellebbezhetetlen válasz. Pósfai Mihály köszöntőjében arról beszélt, a jövőben egy-egy jelenség vizsgálata során a természet-, a műszaki és a társadalomtudományi kutatások egyre inkább összekapcsolódnak majd.

Az elismerések átadása nyitórendezvénye annak az egy hónapon át tartó sorozatnak, amely az MTA megalapítását ünnepli országszerte előadásokkal és konferenciákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!