Hírek

2015.11.09. 16:59

Megússzuk három forinttal – drágul a benzin és a gázolaj is

Körkép – Folytatódik az áremelkedés a benzinkutaknál. November első hetében 11 forinttal lett drágább a benzin, kilenc forintot drágult a gázolaj. Szerdától három forinttal kérnek többet mindkét üzemanyagfajtáért, literenként. Nem lesz már 330 forint alatt egyik üzemanyag sem Vas megyében.

Bakos Ágnes

Egy liter benzint átlagosan 341 forintért tankolhatunk szerdától, míg a gázolaj átlagára 349 forintra emelkedik – ezek az átlagárak a holtankoljak.hu adatbázisa szerint.

A portál országos szinten hatvan forintos különbséget is jelez egyes töltőállomások árai között és Vas megyén belül is érdemes megnézni, hol tankol az autós.

A megyén belül 31 forint a különbség a benzin és 21 forint a dízel árában.

A legolcsóbb a benzin egy szombathelyi kútnál: a szerdai drágítás előtt 328 forint. A legdrágább egy szentgotthárdi töltőállomás: 359 forint – ehhez jön szerdán a három forintos emelés.

Még van 330 forint alatt dízel: az egyik sárvári benzinkútnál mérik 329 forintért, ez a legolcsóbb a megyében. A legdrágább gázolaj Vasban 350 forint, egy kőszegi és egy szombathelyi töltőállomáson is ennyiért adják, szerdáig.

A szakértők ennél sokkal nagyobb áremelést jósoltak november 11-re. Egyes előrejelzések tíz forintos drágítást is prognosztizáltak a benzin esetében.

A forint gyengült a múlt héten az amerikai dollárral szemben, miközben 1,5 százalékkal emelkedett a benzin ára a mediterrán piacon, a gázolajé 2,9 százalékkal nőtt – ezek a mutatók állnak a drágítás mögött. Hogy lesz-e további áremelés, az majd szerdán kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!