Foci

2015.11.10. 14:11

NB III: fehérvári siker a megyei derbin

Felcsút – Az NB III-as labdarúgó bajnokság 15. fordulójának, Nyugati–csoport mérkőzésén a Videoton második csapata Felcsúton vizitált vasárnap délelőtt.

Krebsz András

Puskás Akadémia FC II – Videoton FC II 0-2 (0-1)

Felcsút, 100 néző, vezette: Szalai László

Puskás Akadémia II: Zima – László, Csonka (Kertai 46.), Tar, Nagy Zs. – Fodor F., Hudák, Szabó B.(Óvári 46.), Pintér B.(Péter 70.), Pauljevic – Tischler. Vezetőedző: Komjáti András.

Videoton II: Gábor – Kónya, Bognár, Dobsa, Király – Ács, Kiprich – Schiller, Büki (Babolek 89.), Géresi – Paudits (Véninger 91.). Vezetőedző: Disztl László.

Géresi Krisztián (b) remekbeszabott találattal biztosította be a Videoton II győzelmét Felcsúton

Pályafutásuk során először találkoztak ellenfélként a Disztl-testvérek: Péter a hazaiak kapusedzőjeként, míg László a fehérváriak trénereként foglalta el helyét a kispadon. A magyar labdarúgás egykori ikonjai az első negyed órában nem sok mindent láthattak, a mérkőzés visszafogott iramban kezdődött. Az első komolyabb helyzet Tischler Patrik előtt adódott, a sárga-kékek támadója rendesen megtornáztatta Gábor Pétert. Nem sokkal később a másik kapu előtt Zima Ádám már tehetetlennek bizonyult, Ács Ádám passza után Büki Baltazár az ötös előteréből a bal alsóba helyezett, 0-1! A szünetig megőrizte előnyét a piros-kék alakulat, Gábor ugyanis a hármas sípszó előtt hatalmas bravúrral mentette meg csapatát az egyenlítéstől.

A folytatásban enyhe mezőnyfölényben játszottak a felcsútiak, ám Komjáti András legénysége igazán nagy veszélyt nem jelentett a fehérváriak kapujára. A 70. percben gyakorlatilag eldőlt a találkozó sorsa: ismét Ács jeleskedett az előkészítésben, a szezonbeli kilencedig találatát jegyző Géresi Krisztián pedig a tizenhatos sarkától a kapufa segítségével látványos módon a jobb felsőbe tekerte a játékszert, 0-2! A hátralévő időben a három NB I-es alapemberrel felálló Puskás Akadémia II nem tudott újítani, így a végén Disztl László fogadhatta bátyja gratulációját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!