Fehérvár AV19

2015.11.10. 20:42

Devon Kroght győzelemmel és góllal tért vissza sérüléséből

Székesfehérvár - A MOL Liga 19. fordulójában a Fehérvár AV 19 legyőzte az UTE csapatát, és ezzel a dobogóra lépett.

Káldor András

Devon Kroght visszatért! Alig egy hónapja szenvedett kis híján végzetes balesetet a Fehérvár AV 19 25 esztendős hátvédje. Mint arra sokan emlékezhetnek éppen az Újpesttel játszottak a kék-fehérek, a Megyeri úton, amikor a találkozó hosszabbításában, a 65., percben több játékos egymásra esett, és közben egy korcsolya elvágta Krogh torkát, éppen a verőérnél. A játékos meze néhány lépés után véres lett, majd összeesett. A szemtanúk szerint rettentő látvány volt. Vladimir Babic játékvezető vette észre elsőként a bajt, azonnal hívta az orvost, mire a játékos átért a túloldalra, már ott volt az orvos. Nyomókötéssel próbáltak enyhíteni a problémán, és úrrá lenni a helyzeten. Sikerült megállítani a vérzést, azonnal rohammentővel a Honvéd Kórházba szállították. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy nem a fő artéria sérült, a bekk, pedig már a baleset másnapján úgy nyilatkozott, hogy minél előbb újra a jégen akar lenni. Az, pedig a sors fintora, hogy a visszatérés éppen az Újpest elleni bajnokin történt. Volt miért elszámolni a Volánnak a lilákkal, egyrészt idén még nem tudták legyőzni őket, másrészt egy sikerrel könnyen a képzeletbeli dobogón találhatta magát a csapat.

Lendületben a fehérvári Kocsis Ferenc (kék, 9), a csatár a Volán első találatát szerezte

Kifejezetten nagy iramot diktált mindkét gárda már a kezdő sípszótól, sokat forogtak veszélyben a kapuk, de a 2011/12-es idényben még a Fehérvár akkori farmcsapatát erősítő Pleszkán Józsefnek köszönhetően egészen a 17. percig érintetlen maradt a vendégek hálója. Akkor azonban egy újpesti hátvéd közvetlenül a kapu előterében eladta a korongot, erre lecsapott Kocsis Ferenc, és a kimozduló Pleszkán mellett a jobb sarokba pofozta a pakkot. 1-0. Az első szünet után sem változott túlságosan sokat a játék képe, bár a vendégek próbáltak több időt eltölteni a támadó harmadban. A 33. percben aztán Kiss Ákos egyedül törhetett kapura, de jól, sarokra helyezett löketét Janis Kalnins szépen védte. Majd ismét az újpesti támadó lövése után engedtek fel a fehérváriak, a korong nagyon közel volt a bal felső sarokhoz Jöhetett a záró húsz perc, a Volán-drukkerek, pedig abban reménykedtek, hogy nem ismételődik meg a legutóbbi meccs, amikor a Fehérvár már kettő nullára vezetett, ám az újpestiek öt perc alatt eltüntették a hazai előnyt, majd az utolsó harmadban a maguk javára fordították a mérkőzést. Az érezhető volt, hogy nem egygólos lesz ez a meccs, és a 44. percben megszületett a lila-fehérek egyenlítő találat, amely Kiss Ákos nevéhez fűződött. 1-1. Nem kellett azonban sokat várni az újabb hazai vezető gólra, két perc elteltével Christopher Bodo révén örülhettek ismét a Volán-hívek. 2-1. Majd a következő percekben kis túlzással több érdemleges esemény történt, mint azt megelőzően két harmad alatt. Előbb az 51. perben Erik Pance egalizált, majd 23 másodperc elteltével jött Kroght, és szép góllal feledtette sérülését. 3-2. Tizenöt másodperccel a vége előtt Kroght megmutatta azt is, hogy ki az úr az háznál, kiosztott néhány emberes pofont Gröschl Tamásnak. Az Újpest levitte kapusát, és ezt is kíméletlenül kihasználta Preston Shupe. A Volán szép győzelemmel vágott vissza legutóbbi vereségéért.

- Elégedett vagyok, mind a négy sorunk jól teljesített, és ez bíztató a DVTK elleni pénteki rangadó előtt - mondta Tyler Dierich vezetőedző.

Fehérvár AV 19-Újpesti TE 4-2 (1-0, 0-0, 3-1)

Székesfehérvár, 400 néző

Vezette: Halassy, Babic, Pálkövi, Muzsik

Fehérvár AV 19: KALNINS Krogh 1, Reiter A., ORBAN B. (2), BODO 1, HOLMBERG (2) Vokla, Szaller, Szabó K., Shupe 1, Reisz Arany M., Szabó D., Szita, KOCSIS F. 1, Tóth G. Hegyi Á.Z., Szabó B., Reiter R., Mazzag, Hamvai. Vezetőedző: Tyler Dietrich

UTE: PLESZKÁN KISS D. (1), Lindgren, E. Pance 1, Mihalik (1), Virág T. Hegyi Á., Huba, Gágyor (1), Nemes, KISS Á. 1 Dósa, Zalavári Gröschl, Feil A., Dömötör Sommer, Pichler, Hodos, Turbucz Vezetőedző: Szilassy Zoltán Kiállítás: 10 perc illetve 12 perc




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!