Sport

2015.11.12. 15:05

Világkupa után vb-re utaztak

Körkép – Két szombathelyi erős ember, Gadó András és Antal Zsolt a hazai rendezésű GPC világkupa után már a portugáliai WPC világbajnokságon bizonyít.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén Füzesgyarmat adott otthont a GPC (Global Powerlifting Commitee) erőemelő és felhúzó világkupának. A nemzetközi mezőnyben Antal Zsolt (Galaxy) és Gadó András (Orange Mobil-Galaxy) képviselte a vasi színeket. Antal masters I. (40–45 év) korcsoportban, 110 kilós súlycsoportban nevezett – egyedül volt ebben a kategóriában. Guggolásban 265, fekvenyomásban 190, felhúzásban pedig 285 kilót teljesített, természetesen első lett – mindhárom egyéni csúcs. A felhúzásban másodikként zárt a négy főt felvonultató mezőnyben. Gadó open 100 kilóben tette próbára tudását. Guggolásban 280 (egyéni csúcs), fekvenyomásban 177,5 (egyéni csúcs), felhúzásban 267,5 kg-ig jutott. A 725 kilós összteljesítmény a negyedik helyhez volt elegendő. Felhúzásban harmadik lett. Erőemelésben és felhúzásban is négyen versenyeztek.

A két szombathelyi erős ember sokat nem pihenhetett, már el is utaztak Portugáliába, Portóba, ahol a WPC (World Powerlifting Congress) világbajnokságon feszülnek neki pénteken a súlyoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!