Sport

2015.11.17. 11:59

A Balatonfüred elvesztette veretlenségét a női röplabda NB II-ben

Balatonfüred, Veszprém - Mindkét megyei alakulat kikapott a női NB II legutóbbi játéknapján. Az eddig hibátlan Szent Benedek Szombathelyen csúfos vereségbe szaladt bele, a Veszprémi Egyetemnek egy szettre telt a Közgáz ellen.

B. Virág Rita

VESC–Közgáz 1:3 (-15, -23, 15, -15)
Veszprém, 100 néző. Veszprémi Egyetem SC: Zsinka, Varga, Talabér, Lados, Szmetán, Májusi. Csere: Márkus, Németh, Pusztay D., Pusztay K., Rivnyák (liberó). Edző: Magi Gábor.

Az első két szettben a hazai pálya ellenére sok nyitást rontott a Veszprém, és a pontatlan nyitásfogadásokból nem tudott eredményes támadásokat vezetni, így az ellenfél 2:0-ra meglépett.

A harmadik játszmában magukra találtak az egyetemisták: jó nyitásokkal és lelkes mezőnyvédekezéssel, végig vezetve sikerült a szépítés (1:2).

A győztes szett után érthetetlen módon újra sok hiba csúszott a játékba, sorra bukta el a VESC a nyerhető pontokat és végül a mérkőzést is.

Magi Gábor szakvezető szerint nyerhető meccset vesztettek el, de tanítványai még eléggé rutintalanok a felnőttek között. Hozzátette, nagyon hiányzott Miklós Roxána sánca és ütőereje, aki az előző napon, a serdülő bajnokságban bokasérülést szenvedett.

Haladás–Szent Benedek 3:0 (18, 18, 10)
Szombathely, 150 néző. Szent Benedek Balatonfüred: Dordzsceren, Szokolikné, Környei, Pál-Szabó, Gerencsér, Molnár L. Csere: Kende, Molnár B. (liberók), Seres, Ambrus, Farkas. Edző: Komáromi Móric.

Nagyon gyengén kezdett a Balatonfüred, a múlt heti Kalocsa elleni vereség után látszódott, hogy a Haladás játékosaiban ég a bizonyítási vágy, s ennek megfelelően röplabdáztak a hazaiak. A vendégekben ekkor még megvolt az erő, és többször egyenlítettek. A szett hajrájában azonban a precízebben, pontosabban röplabdázó Haladás jobban teljesített. Hasonlóan alakult a második felvonás is.

Az enervált és mentálisan teljesen széteső Balatonfüred a harmadik etapban már nem tudta feltartóztatni a Haladás rohamait és végül sima vereséget szenvedett. Ezzel a Szent Benedek visszacsúszott a tabella második helyére.

A hétvégén viszont lehet javítani, hiszen a listavezető Pécs érkezik majd a balatoni városba.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!