Sport

2015.11.18. 21:07

Nyolc között a Videoton FC - A fehérváriak továbbjutásához elegendő volt a szervezettség

Székesfehérvár – A Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé jutott a Videoton FC, miután hazai pályán döntetlent játszott a Haladással.

Ferencz Balázs

Gyorsan feledésbe merült a magyar futball dicsősége. A válogatott Norvégia felett aratott diadal után három nappal szinte kongott az ürességtől a Sóstói Stadion lelátója. Az Európa-bajnoki részvételt kiharcoló nemzeti együttes utolsó derbijét teltház előtt játszották vasárnap, a hétközi Magyar Kupa-visszavágó már nem csiklandozta a sportbarátok kíváncsiságát.

Egygólos előnyből várhatta a Szombathelyi Swietelsky Haladás elleni nyolcaddöntő második felvonását a Videoton FC, de Horváth Ferenc vezetőedző korántsem engedte hátradőlni legényeit.

„Stabil védekezésre és ötletes támadójátékra lesz szükség” – jelentette ki a fehérvári tréner a meccs előtt, s csupán Oliveirát, Negot, valamint a válogatottban jól játszó Langot pihentette.

Mészöly Géza is legerősebb keretével számolhatott a kupameccs előtt.

„Ami biztos, hogy támadnunk kell, gólt, gólokat kell szereznünk, de ettől függetlenül szükség lesz a fegyelmezett védekezésre is” – vélekedett a szombathelyi mester.

Hiába említette a Haladás edzője az offenzív játékot, fiai nem rontottak a Vidinek. Kiegyenlített küzdelemben csordogált a meccs, a 6. percben Danilovics lopta le Medgyes lábáról a labdát 8 méterre a kaputól, majd az első negyedóra végén egy fehérvári labdafelhozatalból Gyurcsó lövésébe léptek bele, a labda Suljichoz került, aki 17 méterre a kaputól lőtt, azonban egy szombathelyi lábról a bal kapufa mellé ment a labda. A szögletnél egy kupacba állva próbáltak zavart okozni a játékosok a 16-oson belül, s ez majdnem bejött, a szétröppenés után Juhász fejelhetett, Rózsa védett. Gyurcsó és Kovács előszeretettel váltogatták az oldalakat, de valahogy hiányzott az ötletesség a Videoton játékából. Inkább a Haladás dominált, bár helyzetet a hazaiak dolgoztak ki, egy baloldali centerezést kellett szögletre menteniük a szombathelyi védőknek. Aztán Kovács lőhetett ballal 15 méterről, de labdája célt tévesztett.

A szünetben két helyen is frissített Horváth Ferenc, Oliveira és Pölöskei is szerephez jutott, s a portugál beállásával sokkal aktívabb lett a Vidi támadójátéka. Pátkai, Oliveira és Heffler is veszélyeztetett. Úgy tűnt a Haladás távol állt attól, hogy izgalmassá tegye a mérkőzést, főként úgy, hogy az 58. percben Feczesin Róbert félfordulatból jobbal 11 méterről a vendégkapuba lőtt, 1-0. Azonban alig telt el három perc és a szombathelyiek a semmiből egyenlítettek. Egy középre lőtt labdát Ugrai közelről, senkitől sem zavartatva helyezett a jobb sarokba, 1-1. Felpörgött a meccs, Feczesin távoli löketét védte bravúrral Rózsa, majd a vendégkapus Pátkai kétméteres fejesét ütötte a mezőnybe a gólvonal magasságából. A Haladás egyre többször jutott el a kapuig, de a Videoton őrizte a döntetlent, vagyis összesítésbeli előnyét, s a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!