Őriszentpéter

2015.11.19. 15:21

Sok volt a vendég az Őrségben - a szállásadókat ellenőrizték

Őriszentpéter – Az Őriszentpéteri Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó településeken nemrégiben szúrópróbaszerű adóellenőrzést tartottak a hivatal munkatársai.

Kálmán György

Tóth Jenő, a közös hivatal jegyzője elmondta, a települési önkormányzatok képviselői a testületi üléseken kérték, hogy ez a kérdés kerüljön napirendre. Az Őrségben az idei turistaszezonban sok vendég megfordult. A térségi nagyrendezvények, a hosszú hétvégék vonzották a látogatókat. A képviselők azt tapasztalták, hogy ez nem tükröződik az idegenforgalmiadó-bevételben. Először fórumra hívták az érdekelteket, majd bevezettek egy új vendégkönyvet. Az idén azokat a szállásadókat, akiknél alacsony volt a forgalom, hivatali adóellenőrzésre hívták, ahol összevetették a nyilvántartásokat. Több helyen találtak hiányosságokat, ezeket pótoltatták, a befizetésekben jelentkező eltéréséket befizetették. Az ellenőrzés hatékony és eredményes volt. A jegyző hozzátette, az ellenőrzéseket a jövőben ugyanilyen intenzitással folytatják. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az idegenforgalmi adót nem a szállásadóknak, hanem a vendégnek kell megfizetni. Az új jogszabály úgy rendelkezik, hogy a 18 év alattiak mentesülnek csupán ez alól. A diákoknak és az időseknek adott kedvezmény megszűnt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!