f1

2015.11.20. 14:49

Ricciardo: Mintha elveszteném a szüzességemet...

Este startol a Race of Champions, íme a versenyzők előzetes nyilatkozatai

Tajthi Andrea

Ma indul a Rcae of Champions két napos programja, a versenyzők már izgatottak.

Jenson BUTTON (Team England 2): "Eltelt már pár év mióta legutóbb Race of Champions-ön voltam, szóval jó újra itt lenni. Nagyon jó, hogy a közönség ilyen közel van ahhoz, ahol versenyzünk. Nagyszerű, hogy az Egyesült Királyságban van az esemény és fantasztikus itt lenni az olipmiai stadionban."

Sebastian VETTEL (Team Germany): "Ez egy szórakoztató esemény, és aki volt már itt, mindenki szívesen tér vissza. A legjobb dolog, hogy közös szenvedélyünkön osztozhatunk a srácokkal. Szóval megtiszteltetés itt lenni, és persze az országunkért versenyezni is kiváltság. Első alkalommal leszek Nicoval a német csapatban, nagyon keményen nyomjuk majd. Aztán szombaton már magunk leszünk. Ezt még nem sikerült elérnem (egyéniben nyerni), szóval igazán van miért küzdeni. Ez egy kemény verseny, bárki győzhet és két kör nem sok idő, hogy megszokd az autót."

Daniel RICCIARDO (Team Australia): "Első alkalommal veszek részt a Race of Champions-on, szóval ez olyan, mint elveszíteni a szüzességemet... Persze sok az ismerős arc az F1-es paddockból, de sokan vannak itt más motorsportokból is. Nagy kihívás csak beülni a különböző autókba, de ha az ember túl komolyan veszi ezt, valószínűleg nem fog túl jól menni..."

David COULTHARD (Team Scotland): "Kicsit zavarban vagyok most, hogy itt vagyok ezen remek versenyzők között, pedig már visszavonultam, de Fredrik Johnsson és ROC csapata remek munkát végez. Az, hogy ennyi F1-es versenyző vesz részt ezen a hétvégén, a szezonzáró Abu Dhabi futam előtt, mindent elárul erről az eseményről. Ez egy remek motorsport ünnep és jó lehetőség arra, hogy együtt lógjunk azokkal, akiket nagyra értékelünk a különböző szériákban. Egy közös dolog hoz minket össze, ami a versenyzés szeretete."

Tom KRISTENSEN (Team Nordic): "Le Mans 13,628 km hosszú, míg ez a pálya 565 méter. Nincsenek igazán gyakorlások, csak beülsz az autóba, odaállsz a rajthoz és vezetsz. Minden összecsaps alig két perc, szóval teljesen más, mint amit egyébként csinálunk. Ez inkább egy sprintverseny. Tele akcióval. Jó móka - míg nem veszítesz. DC és én már visszavonultunk, szóval csak igyekszünk jól elcsípni az első kanyart, aztán reméljük, hogy lesz tapadás..."

Petter SOLBERG (Team Nordic): "Ez az esemény igazán jó móka. Tavaly Barbadoson voltunk, és azt kell mondjam, David fantasztikus munkát végzett. Éjjel aztán nevetve azt mondta nekünk, hogy könnyű volt. De legalább Tommal megnyertük a Nemzetek Kupáját, most pedig azon leszünk, hogy ismét megnyerjük. De ezek a srácok nagyon jók, még akkor is, ha azt mondják, hogy csak szórakozni jöttek. Ez az esemény elég közel áll a rallycrosshoz, nagyon rövid körökkel, szóval az egész arról szól, hogy ne hibázzunk. Sok minden történhet a pályán, de a nézők imádni fogják, ha valaki a falban landol..."

Nico HÜLKENBERG (Team Germany): "Ez az első részvételem a Race of Champions-ön, szóval majd meglátjuk, mi sül ki belőle, de nagyszerű itt lenni. Néztem is korábban, és szívesen részt vettem volna magam is, így boldog vagyok, hogy most kaptam lehetőséget. Eddig az Euro NASCAR és a buggy-k tűnnek a legmókásabbaknak. Úgy tűnik, tapadás egyáltalán nincs itt, szóval csak túl kell élni. De kitalálom majd, és meglátjuk, medig jutok. Idén először indultam Le Mansban és nyertem, szóval ha a történet megismétlődne itt, az jól hangzik..."

Felipe MASSA (Team Brazil): "Tíz éve voltam itt utoljára, akkor még elég fiatal voltam. Szóval köszönöm, hogy visszatérhetek. Fantasztikus itt lenni Londonban ezen a bámulatos helyen. Nem tudom milyen lesz, ha vizes lesz a pálya, mint ma (csütörtök), de biztos vagyok benne, hogy élvezni fogom a versenyzést. Mi mind jól kijövünk egymással, de sajnos a Forma-1-es paddockban nem tudunk annyu időt elütni együtt, mint itt. Szóval biztos, hogy szórakoztató napok lesznek ezek. Talán valami ilyesmire lenne szükség az F1-ben is..."

Mick DOOHAN (Team Australia): "Szeretném, ha az ausztrál csapat jól menne, de bár Daniel igen tehetséges, egy öreg motorossal kell mennie. Szóval egy picit sajnálom őt. Megteszem majd, amit tudok, de nehéz olyan srácok ellen versenyezni, autóban töltik a mindennapjaikat. Minden autónak megvan a maga nehézsége, alulkormányzottság és túlkormányzottság, és ezzel meg kell birkózni."

Jolyon PALMER (Team Young Stars): "Barbadoson jól éreztem magam tavaly, jó kis kihívás volt. Igazából az volt az utolsó igazi versenyem is, jó ideje már. Ugyan itt nem előzzük egymást, de visszaadja azt a versenyzés érzést, amit idn hiányoltam. Szóval jó lesz megint itt lenni, és remélhetőleg legyőzök majd pár embert és javulok."

Jason PLATO (Team England 1): "Hol máshol kaphatnál lehetőséget arra, hogy a világ legjobbjai ellen versenyezz egy korábbi olimpiai stadionban? Legutóbb Andyvel a fináléban voltam Düsseldorfban, mikor kikaptunk a német csapat ellen, szóval most jobban akarjuk csinálni."

Andy PRIAULX (Team England 1): "Azért jártam itt, hogy megnézzem hogyan nyer Usain Bolt 200 méteren olimpiát és nem hiszem el, hogy most egy pálya van itt. Megtiszteltetés saját közönség előtt versenyezni és emlékszem milyen fantasztikus volt az is, mikor a Wembley-ben voltunk."

Susie WOLFF (Team Scotland): "Nagyon jól éreztem magam Barbadoson tavaéy, szóval fantasztikus, hogy most itt tudhatom az utolsó versenyemet, ráadásul ilyen brilliáns versenyzők ellen, különféle autókkal. Mivel Skóciából jöttem, hozzászoktam az esőben vezetéshez..."

Alex BUNCOMBE (Team England 2): "Fenomenális, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy ezekkel a srácokkal versenyezhessek. El sem hittem, mikor meghívást kaptam. A Race of Champions minidg is olyasmi volt, amit ki akartam próblni, és most erre lehetőségem nyílik. Ez nagyszerű. Elég szerencsés vagyok, hogy különféle autókat vezettem már a Nissannak, szóval remélem a különféle autók a Race of Champions-ön sem okoznak majd gondot."

Pascal WEHRLEIN (Team Young Stars): "Ez lesz a második Race of Champions-öm és megtiszteltetés itt lenni. Idén nem voltam biztos benne, hogy meghívnak. Megkérdeztem Fredriket, hogy jöhetnék-e újra, és azt mondtam kaptam is volna meghívást ha megnyerem a DTM-et. Szóval itt vagyok. Büszke vagyok, hogy indulhatok a világ legjobb versenyzői ellen. Tavaly Barbadoson második lettem, szóval egy helyet még mindig javíthatok. De nagyon nehéz lesz. Itt mindenki nagyon tehetséges, és végül bárki nyerhet."

Ryan HUNTER-REAY (Team Americas): "Jó itt lenni ebben a társaságban. Itt vannak a legjobb versenyzők a világ minden tájáról, szóval nagyszerű itt lenni, versenyezni velük és megismerni őket. Az IndyCarban sok a szűk utcai pálya, ez talán segít majd, de igazán érdekes lesz, ha vizes lesz (a pálya)..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!