Kosárlabda

2015.11.22. 16:53

Nagyedik helyen a ZTE KK

A Körmend elleni múlt heti, katartikus siker után újabb szép győzelmet aratott pénteken a férfi kosárlabda élvonalban a Zalakerámia-ZTE KK. A kecskeméti, hosszabbításos sikerrel (és a MAFC körmendi, valamint a Szolnok fehérvári győzelme nyomán) a zalaiak feljöttek a 4. helyre a tabellán.

Varga Andor

Lévén szó idegenbeli meccsről, most nem ünnepelhetett annyi zalai szurkoló a helyszínen, mint egy hete itthon, a vasiak ellen, de az együttes a távolból is szép estét szerzett a drukkereknek.

– Mi is nagyon boldogok voltunk – értékelt Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője. – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, hiszen összeszokott, stabil csapat volt az ellenfél, mely centerposzton erősebb nálunk. Ennek ellensúlyozására nagyon készültünk, és sikerrel is jártunk, a palánk alatti területvédekezés kiválóan működött. Fontos törekvésünk volt még Derasimovic és Alexander védése, amiben úgy érzem, szintén nem vallottunk szégyent.

Hogy a palánk alatti hátrányt sikerült ellensúlyozni, igazolja, hogy a ZTE – ha nem is sokkal, de – megnyerte a lepattanó-csatát, 37-33 volt a végeredmény ezen a téren a zalaiak javára. A mezőny legjobbja a Zete légiósa, Pantelic volt 13 lecsorgó (9 védő, 4 támadó) megszerzésével. Mellette a csapatból még Kinney (6) is jól teljesített, aki ugyanennyi gólpasszt is kiosztott, és ezzel szintén a mezőny legjobbjának bizonyult.

Velkey (fehérben, jobbra) földharcot vív a Körmend ellen. Kecskeméten nyerő emberré vált

Hullámzó első félidő (eleinte a ZTE vezetett 9 ponttal, majd a KTE eggyel, később a Zete újra, héttel) után fej-fej mellett haladtak a csapatok, és a hajrájában a zalaiak voltak nyerő helyzetben, de ekkor még nem sikerült döntésre vinni a dolgot.

– Voltak taktikai hibáink a végjátékban, ezeket majd elemezni kell, és a későbbiekre kiküszöbölni – mondta ennek kapcsán Bencze Tamás.

A KTE az utolsó pillanatokban triplával egyenlített, így lélektani előnyben kezdte a hosszabbítást, aminek elején Mohácsi és Govens után Kinney is kipontozódott zalai oldalon. Ám jöttek a cserék!

– Az utolsó percekben pályán lévő csapatból mindenki tett valamit a sikerért – értékelt az edző. – Gáspár védekezésével stabilitást adott és fontos büntetőket értékesített, Velkey lepattanót szerzett, triplát és büntetőket dobott be, Kerpel-Fronius a legjobbkor talált be távolról, de Czinger is taktikusan játszott. Illetve meg kell említeni Feketét is, aki korábban, minden megilletődöttség nélkül szállt be. Látható: a cseresorunk tagjaira is lehet számítani.

A forduló további eredményei: Alba Fehérvár–Szolnok 70-80, Kaposvár–Szeged 81-84, Sopron–Paks 71-76, Jászberény–Nyíregyháza 87-95, Körmend–MAFC 91-97. PVSK–Falco - később.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!