f1

2015.11.22. 18:18

Maldonado: Az F1-ben minden apró koccanásért büntetnek

A venezuelai versenyző szerint brazíliai koccanása Ericssonnal egyszerű versenybaleset volt.

Kovács Noémi

Fotó: Lotus F1 Team

Az interlagosi futamot követően a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn rendkívül kellemetlen ellenfélnek nevezte a Lotus pilótáját, Pastor Maldonadot, aki sikeresen megtorpedózta a hinwili alakulat versenyzőjét, Marcus Ericssont. Persze a venezuelai pilóta máshogy látta az esetet.

„A Forma-1-ben időnként úgy érzed, hogy minden apró koccanásért büntetnek. Olyan résbe szúrtam be, ami ott volt – és mindannyian előzést akarunk látni a Forma-1-ben – ő azonban becsukta a kaput, miközben védte a pozícióját. Én versenybalesetként értékeltem az esetet és egy olyan kanyarban, mint az 1-es kanyar Brazíliában, elkerülhetetlen, hogy a külső íven haladó pilóta rosszul járjon.” – kezdte a Lotus pilótája, aki elmondása szerint Ericssonnal is megbeszélte már az esetet.

„Beszéltünk a versenyt követően és minden rendben van közöttünk. Szerintem fordított helyzetben is többé-kevésbé így alakultak volna a dolgok, ha ő próbált volna megelőzni engem.” – fűzte hozzá Maldonado.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!