Hírek

2015.11.23. 11:32

Unalmas idő lesz Vas megyében – De jéggyártásra alkalmas

Szombathely – Átlagos hőmérséklet, kevéske napsütés és minimális csapadék – ezt hozza november utolsó hete Vas megyébe. Beindulhatott a jéggyártás a szombathelyi műjégpályán.

Bakos Ágnes

– Semmitmondó, átlag körüli időnk lesz, éjszakánként -3, 0 fok, nappal +5 fok közeli, körüli maximum értékekkel – mondta november utolsó hetéről Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Ez azt jelenti, hogy +1 fok körüli napi átlaghőmérséklettel számolhatunk, ami az évszaknak megfelelő érték.

Csütörtökre, péntekre látszik egy-két milliméternyi csapadék, az nem hó, hanem eső formájában, de a nagy csapadék elkerüli Vas megyét.

– Szinte száz százalék, hogy a november lesz a legszárazabb őszi hónap. A sokévi havi átlag ötven milliméter, most 3,1 milliméternyi csapadéknál vagyunk – összegezte az eddigi novemberi esőt Pétervári Tibor. A hónap utolsó napja javíthat kicsit az esőarányon, akkor érkezhet kiadósabb mennyiség Szombathelyre, de az már a jövő hét.

Napi egy-két óra napsütésre számíthatunk a héten, de elsősorban fátyolfelhős idő lesz jellemző.

Ingadozó légnyomás okoz fejfájást egész héten a frontokra érzékenyeknek, miközben északi szél várható csütörtöktől szombatig. – A +5 fokos maximum hőmérséklet mellett csípősnek érezzük majd a levegőt a hétvégén – ígéri a meteorológiai észlelő.

Az időjárás, alapos és réteges öltözködés mellett ideális kiránduláshoz, és lehet, hogy a hétvégén korcsolyázáshoz is!

A novemberi 20 fokos melegben még hihetetlennek tűnt, de hétfőn beindult a jéggyártás a szombathelyi műjégpályán.

Kisőrsi Ferenc létesítményvezető elmondta:

– Ha a meteorológiai előrejelzés teljes mértékben beválik, akkor a hétvégén már semmi nem menti meg a szombathelyieket attól, hogy korcsolyázhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!