f1

2015.11.23. 07:30

Hamilton: a Ferrari „nagyon, nagyon közel” van a Mercedeshez

A brit világbajnok úgy véli, a Mecedes még előnyben van a hajtómű tekintetében, de elismeri, hogy olasz riválisaik az utóbbi időben nagyon felzárkóztak

Serbán Richárd

Fotó: Varga András

Lewis Hamilton szerint a Ferrari „nagyon-nagyon közel van” ahhoz, hogy befogja a Mercedest a teljesítmény tekintetében és megerősítette csapatfőnökének, Toto Wolffnak azon véleményét, miszerint 2016 egy sokkal szorosabb év lesz.

Az uralkodó F1 világbajnok elmondása szerint mindig is nagyon óvatos volt a Ferrari jelentette veszély kapcsán a karrierje során és teljes mértékben arra számít, hogy az olasz istálló továbbra is folytatni fogja azt a fejlesztési munkát, amelyet 2015-ben kezdtek el.

A kérdésre, hogy osztja-e Niki Lauda azon véleményét, hogy az olasz gyártó már utolérte a Mercedest a motorerő és motorteljesítmény tekintetében, Hamilton elmondta, hogy úgy érzi, a csapata még mindig lépéselőnyben van, és minden erejével azon van, hogy segítse a Mercedest továbbra is fejleszteni, hogy ez az előny meg is maradjon.

„Azt hiszem, Austinban tették meg a végső lépést és igen, nagyon-nagyon közel vannak” – mondta Hamilton. „Még mindig úgy érzem, hogy a Mercedes gyártja a legjobb motorokat, szóval még mindig úgy gondolom, hogy vannak területek, ahol mi vagyunk az erősebbek. De nagyon messziről zárkóztak fel, ha megnézzük, mekkora motorerejük volt tavaly, amikor még Fernando vezetett náluk.”

„Hatalmas, nagyon hatalmas lépést tettek előre és úgy számítom, hogy jövőre még jobbak lesznek. Szóval nekünk is folytatnunk kell a munkát, de nehéz megtartani az előnyöd, amikor már te vagy az élen, mert üldözőnek lenni mindig könnyebb. Azt nem tudom, hogy fognak-e még fejlődni tovább már az idén is, de jövőre határozottan nagyon közel lesznek.”

Miután a Brazil Nagydíj előtt némi időt töltött el a Mercedes brackley-i központjában, Hamilton magabiztos annak kapcsán, hogy a csapat jól halad a 2016-os autóval. Ám véleménye szerint senki sem lehet biztos a teljesítménybeli különbséget tekintve az ő autójuk és a Ferrari között, amíg azok nem versenyeznek egymás ellen jövőre.

„Már megtapasztaltam korábban, hogy milyen a Ferrari legfőbb riválisaként versenyezni, szóval nincs kétségem afelől, hogy egy pontot ők lesznek megint a legnagyobb kihívók” – magyarázta. „Csodálatos fejlődést mutattak be az idén, ezért azt kell feltételeznünk, hogy még nagyobb haladást érnek el jövőre. Hogy elérik-e ezt, vagy netán előrébb is lesznek nálunk, arról fogalmam sincs.”

„Még midig 100%-osan bízom a csapat döntéseiben és a kijelölt fejlesztési irányban. Ki tudja, mekkora fejlődés van éppen a Ferrarinál a következő évre készülve. De annyit tudok, hogy nálunk vannak a legjobb és legképzettebb srácok az egész boxutcában, akik teljes erőbedobással dolgoznak a csapatért, szóval remélhetőleg továbbra is mi leszünk az élen.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!