f1

2015.11.22. 18:24

Arrivabene: A Ferrarinak jövőre a Mercedes előtt kell lennie!

Az olaszok csapatfőnöke 2016-ban már nem elégszik meg a második hellyel.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

A Scuderia idei eredménye alapján az istálló csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene világossá tette mindenki számára: jövőre már nem közvetlenül a Mercedes mögött, hanem előttük kell végezniük a bajnokságban.

„Amennyiben az őszinte elvárásaimra kíváncsiak, arra számítok, hogy nem közelebb leszünk a Mercedeshez, megelőzzük őket. Szerény véleményem szerint már most is közel vagyunk hozzájuk. Így jövőre előttük kell lennünk.” – kezdte a Ferrari csapatfőnöke a Motorsport.com interjújában.

Ebben Niki Lauda felvetésére is reagált, amit a Brazil Nagydíjat követően ejtett el a német világbajnok. Lauda szerint ugyanis a Ferrarinak valahogy sikerült ledolgoznia mintegy 20 lóerős hátrányát, már ami a Mercedeshez képesti motorerőt jelentette.

„Hogy őszinte legyek, ha Niki mondta ezt, az már gyanús. Azonban az adatokat tekintve jól állunk, mivel a motor fejlesztésével foglalkozó munkatársaink nagyszerű munkát végeztek. Meg is ragadom a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak mindannyiuknak, hiszen az autó lényege a motor. Ugyanakkor még mindig vannak olyan részei az autónak, amin dolgoznunk kell. Azonban az idei év nem volt alkalmas hatalmas változásokra, ezért várom már a következő szezont.” – folytatta az olaszok első embere.

„Természetesen jövőre nem mehetünk ugyanazzal az erőforrással, mint idén. Ezen dolgozunk jelenleg. Azt keressük, hogyan fejleszthetnénk az autó minden egyes szegmensét. Idén nagy előrelépés történt a motorok terén, a következő szezonra pedig nagy hangsúlyt fektetünk az autó többi részére is.” – fűzte hozzá Arrivabene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!