Fehérvár AV19

2015.11.25. 20:46

Két komoly ausztriai próbatétel vár a Volán játékosaira

Székesfehérvár – Két nap alatt két mérkőzés vár az EBEL-ben a Fehérvár AV19 csapatára. Az Innsbruck és a Dornbirn próbálja megállítani a száguldó Volánt.

Szupkai Gábor

A Vienna Capitals ellen megszerezte hatodik, igazán értékes győzelmét a Fehérvár, ami egyben új klubrekord is. Az EBEL-ben még sosem győzött hat egymást követő mérkőzésen a székesfehérvári együttes. Ezt a soha nem látott sorozatot csütörtökön az Innsbruck, és ha nekik sem sikerül, akkor pénteken a Dornbirn szakíthatja meg.

Rob Pallin és Sille Tamás kedden a helyszínen tekintette meg a Fehérvár AV19 és a Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzését, és az ott látottak alapján ismét egy újoncot avat majd az EBEL-ben a csapat. Korbuly Gergely teljesítménye annyira meggyőzte Rob Pallint, hogy erre a két napos túrára a csapatához szólította a fiatal védőt. A 21 éves hátvéd 18 mérkőzésen 2 gólpasszt jegyzett és -8-as plusz-mínusz mutatóval áll a Mol Ligás csapatban. A sérülések továbbra is komoly fejtörést okoznak, hiszen az EBEL-keretből már a Vienna Capitals ellen is nyolc meghatározó játékosra nem számíthatott Rob Pallin vezetőedző. Ezek közül egyedül Chris Francis az aki felépült. De például Frank Banham, vagy akár Benk András ezen a két meccsen biztosan nem húznak majd korcsolyát az ausztriai kiránduláson.

Brendan Connolly (kékben) sokat tehet azért, hogy folytatódjon a Fehérvár AV19 pazar sorozata
Fotó: Molnár Artúr

Az ellenfelek közül egyik sem tűnik könnyűnek, de ebben a hatos győzelmi sorozatban egy Innbruck elleni diadal volt az első győzelem, így rájuk akár jó szívvel is gondolhatnak a fehérváriak. Főleg mert tíz pont előnye van a FAV19-nek az Innsbruckiakkal szemben, bár három idei találkozójukon eddig csak hazai pályán sikerült felülmúlni a cápákat. Idegenben egy 2-1-es vereség került be a jegyzőkönyvbe, és ugye ezúttal is az Innsbruck lesz a csütörtöki esti összecsapás pályaválasztója.

A pénteki mérkőzésen a Dornbirn viszont cseppet sem szép emlékek szereplője ebben a szezonban. Hazai jégen is sikerült hosszabbítás után kétvállra fektetniük a FAV19-et, és jelen pillanatban ez a fehérvári együttes legutolsó rossz emléke, és veresége az EBEL-ben. Hogy mi lehet majd a kulcs a hetedik, és esetleg a nyolcadik siker megszerzéséhez? Többek közt a Bécsben alkalmazott önfeláldozó védekezés, és a parádés kapusteljesítmény, amire Hetényi Zoltán és Rajna Miklós is képes. Persze a z emberelőnyös játékon is van még mit javítani.

Mindkét találkozó 19.15-kor kezdődik.

Az utazó keret tagjai:

Kapusok: Hetényi Zoltán, Rajna Miklós

Támadók: Chris Bodo, Vincze Péter, Brance Orban, Sárpátki Tamás, Nagy Gergő, Kóger Dániel, Ryan Kinasewich, Kovács Csaba, Brendan Connolly, Szabó Krisztián, Kocsis Ferenc, Chris Francis

Hátvédek: Kevin Wehrs, Ryan Martinelli, Aaron Brocklehurst, Orbán Attila, Szaller Márk, Korbuly Gergely




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!