Sport

2015.11.26. 17:46

Bende Bence bronzérme a válogatón

Budapest - Az elmúlt hétvégi kadet és junior válogatón Bende Bencének sikerült dobogóra állnia a Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözői közül.

Horváth Erika

Hat szombathelyi vívó lépett pástra a budapesti versenyen.

A kadet lányok 71 fős mezőnyében Szabó Viktória a 16 közé még bejutott, a nyolcaddöntőben a későbbi második helyezett tatai Gnám állította meg szoros küzdelemben (14-15). Viki végül 14. lett.

A fiúk 76-an voltak. A két vívóakadémiás induló közül Bende Bence a selejtező körben veretlen maradt, a táblán további négy győzelemmel masírozott be az elődöntőbe. A döntőbe jutástól viszont 10-9-es sikerével elütötte őt a vasasos Nagy Dávid, így bronzérmet akasztottak a nyakába.

A junioroknál 62 lány lépett pástra. A 16 éves Szabó Viktóriának az idősebbek között a 11. helyet sikerült megszereznie. A 82 fiú induló között négy Patócs Zsolt-tanítvány volt; Bakos Bálint szerepelt a legjobban, aki a 17. helyen zárt.

A junior ranglistán Bakos Bálint - aki a hétvégén Pozsonyban junior világkupán indulhat egyéniben és csapatban is - megőrizte második helyét. A kadeteknél Bende Bence jelenleg negyedik, Szabó Viktória pedig a kilencedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!