f1

2015.11.26. 15:26

Räikkönen: Elég átlagos szezon volt az idei

Kimi Räikkönen „elég átlagosnak” nevezte idei szezonját, miután csapattársánál gyengébb eredményeket ért el.

Komenda Vivien

Fotó: Scuderia Ferrari

A finn jelenleg az ötödik helyen áll az összetettben, 1 ponttal honfitársa, a Williams pilóta, Valtteri Bottas mögött, azonban csapattársától, Sebastian Vetteltől 131 pont választja el.

Vettel emellett 13 alkalommal végzett a dobogón az eddigi futamok során, míg Räikkönen kétszer.

„Elég átlagos, azt kell mondanom.” – válaszolta a Ferrari világbajnoka arra a kérdésre, hogyan jellemezné idei szezonját.

„Jobb, mint a tavalyi szezon volt, de még messze nem olyan, amilyennek lennie kellene. De ilyen az élet és jövőre újra megpróbáljuk.”

Räikkönen idei legjobb eredményét Bahrainben érte el, ahol a második helyen végzett, habár szerinte erősebb hétvégéje is volt a szezon során.

„A végeredményt tekintve ez volt a legerősebb futam, azonban voltak erősebb hétvégéim is. Az eredmény jól néz ki, azonban nem ez volt a legegyszerűbb évem.”

„Javultunk tavaly óta, de ez még mindig nem elég. Ha nem fejezel be öt versenyt, akkor nem csoda, hogy nem vagy az élen.”

„Muszáj tovább javulnunk, és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog. Ez egy új kihívás, majd meglátjuk hogyan alakul. De biztos vagyok benne, hogy tudunk fejlődni.”

2007 világbajnoka azt mondja, nincs értelme ígéretet tenni, hogy jövőre a világbajnoki címért fognak harcolni, annak ellenére, hogy már idén egyértelműen előre léptek.

„Mint mondtam, minden tőlünk telhetőt megteszünk, és bízom benne, ez elég lesz ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljunk.”

„Sok mindent ígérhetünk, de valóban az fog történni? Remélem, hogy mindenki a legjobban végzi a dolgát, és erősebbek leszünk, mint eddig voltunk.”

„Nincs értelme ígérgetni. Mindent megteszünk és meglátjuk, mire lesz elég.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!