Szombathely

2015.11.27. 19:32

Sokba kerülnek a migránsok

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a vasi megyeszékhelyen tartott fórumot a migránshelyzetről.

Vadas Krisztina

- A betelepítési kvóta rossz Európának, teljes mértékben jogtalan, és semmilyen módon nem oldja meg a tömeges bevándorlással kapcsolatos problémákat - kezdte beszédét Kósa Lajos.

- Azért tiltakozunk ellene, mert egy rossz és minden szempontból hátrányos döntést hozott az Európai Bizottság. A parlament döntött arról, hogy kötelezi a kormányt, hogy forduljon az EU bizottságához, és ott támadja meg ezt a döntést, mi pedig azt kértük az emberektől, hogy aláírásukkal támogassák a munkát. A tömeges betelepítés nemcsak rossz, hanem rendkívül drága is. A költségvetési adatok szerint egy illegális bevándorló 130 ezer forintba kerül havonta.

Fotó: Unger Tamás

- A nemzetközi jog értelmében meg kell védeni a határokat, a schengeni egyezmény értelmében azokat lehet beengedni, akik menekültstátuszra jogosultak, mindenki mást vissza kell fordítani. Örülünk annak, hogy az aláírás-gyűjtési akció sikeres, Szombathelyen már több mint tízezren, országosan csaknem egymillióan írták alá az ívet - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!