Civil

2015.12.01. 09:54

Az idén is lesz nemzetközi betlehemes találkozó Gencsapátiban

Gencsapáti – December 1-je és 22-e között rendezik meg a könyvtárban a hagyományos karácsonyi kézműves kiállítást és vásárt, amely megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében, keddtől szombatig 14.00 és 19.00 óra között.

Civil Tudósítónktól

Az ovisokat és iskolásokat hívják és várják a Varnyú Country együttes Mikulásváró koncertjére december 4-én 15 órakor. A koncertet követően a Mikulás is megérkezik, hiszen most pénteken itt mindenki őt várja!

A Nemzetközi Betlehemes Találkozót december 19-én, szombaton rendezik. 17.00 órától a gencsapáti templomban a találkozó gálaműsorát tekinthetik meg az érdeklődők, amelyben felvidéki, bukovinai székely, és a régióból érkező hagyományőrző csoportok mutatkoznak be. Láthatják az érdeklődők, hogy különböző vidékeken milyen formában maradt meg a szokás. A csoportok nagy örömmel jönnek Gencsapátiba, oda ahol még él a hagyomány, hogy ők is bemutathassák településük talán legszebb dramatikus szokását. 

A találkozó résztvevőit láthatják december 20-án 11 órától Szombathely Fő terén, 10.30-tól a toronyi templomban, délután pedig a Büki Regős találkozón!

 

Szerző: Varga Albin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!