Sport

2015.12.01. 20:10

Menetelnek a kupában - A Balatonfüredi KSE jutott a sorozat következő fordulójába

Balatonfüred - Nem adott esélyt tartalékosan felálló ellenfelének a Balatonfüredi KSE kedden a kézilabda Magyar Kupában.

Horváth Gábor

BKSE-Komló 34:24 (16:11)
Balatonfüred, 400 néző. V.: Bán, Szloska. Balatonfüredi KSE: Rózsavölgyi - Gábori 3, Petrovski, Szöllősi 2 (1), BÁNHIDI 3, Zdolik 3, Bóka 3. Csere: LIGETVÁRI 7 (1), KASPAREK 4, KEMÉNY 4, Győri 1 (1), Németh 2, Gyene 1, Vasvári 1, Törteli. Edző: Csoknyai István. Komló: Selymes - OSZLÁR 5, SANAD 6, Marcsek 4, Nagy, Sebestyén 3, Laufer. Csere: KISS (kapus), Pethő 1, Sunajko 2, Hidasi 3, Zuder. Edző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/0.

A két csapat szombaton bajnoki mérkőzést játszott egymással, a felek nagyot csatáztak, a Füred végül egy góllal tudott nyerni idegenben. A Komló ezúttal több kulcsjátékosát is pihentette, a hazaiaknál Gerdán sérülés miatt hiányzott. Döcögősen kezdett a BKSE, a vendégek kétszer is vezettek, 7. perc: 2:3.

A folytatásban aztán egyre inkább a Balaton-partiak akarata érvényesült, de mindkét együttes sok hibával kézilabdázott. Bánhidi, Zdolik és Bóka találataival háromgólos előnyt (13. perc: 7:4) épített ki a Füred, amely a szünetig fokozatosan tovább növelte a különbséget.

A második félidőben a felek ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták. A 37. percben 20:13-et mutatott az eredményjelző.

Becsülettel küzdött a Komló, a másik oldalon Csoknyai edző minden játékosnak szerepet adott, és a posztok is változatosan kerültek kiosztásra.

A hazaiak sokszor naggyá tették Kiss kapust, de szép gólok is akadtak, például Ligetvári bombái. Egészen az 50. percig kellett várni arra, hogy tízre növekedjen a különbség, 28:18. Tíz lett a vége is, a Balatonfüredi KSE simán jutott tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!