Zalaegerszeg

2015.12.03. 13:13

Dokumentumfilmben szerepelnek a besenyői amatőrök

Zalaegerszeg-Besenyő - Az idén sikert sikerre halmoz a zalabesenyői Karinthy Frigyes Amatőr Színpad. Falunapról falunapra jártak vidám jeleneteikkel - most hét végén pedig dokumentumfilm-forgatáson vettek részt. Az örömhírt szombaton este libalakomával ünnepelték.

Fincza Zsuzsa

- Az idén tapossuk amatőr közösségünk tizedik életévét, s most ért bennünket a legnagyobb öröm - jelentette be Semetkéné Szipőcs Erika, a színpad vezetője.

A Karinthy színpad állandó szakácsai kemencében sütik a libacombot - balról Becs János, jobbról László István
Fotó: Fincza Zsuzsa

- Gaál Anasztázia, zalai származású dokumentumfilm rendező, látva az internetre feltett videóinkat, megkeresett bennünket, hogy készülő dokumentumfilmjében játszunk el szerepeket. Ez egy felvilágosító célzatú filmsorozat első része, amely az álgyógyító kuruzslók  szemfényvesztésére kíván rávilágítani.  A főszerepet hivatásos színész, Balogh Tamás a Hevesi-színház tagja játssza, ő a kuruzsló, én vagyok az asszisztense, Szalai Adelinda és Becs János pedig egy házaspárt alakít.

Az amatőr színjátszók libalakomával ünneplik a sikert  (elöl: Németh Csilla, Becs Jánosné, Borsos Józsefné, szemben Horváth Miklósné, Semetkéné Szipőcs Erika
Fotó: Fincza Zsuzsa

A filmet a szlovéniai Pártosfalva kultúrházában forgatják - reméljük hamarosan láthatjuk, miként  állnak helyt benne besenyői amatőr színészeink.  Addig is tovább folytatják a város- és falujárást. Szombaton például Zalalövőn, vasárnap pedig Zalavégen lépnek a világot jelentő deszkákra.

Becs János egyik állandó főszereplője az amatőr színpadnak, szerepel a dokumentumfilmben, s nem csak a szakács, hanem a pincér szerepet is elvállalja a közösség érdekében
Fotó: Fincza Zsuzsa

Saját rendezvényeik mellett vastapsos sikert arattak már Zalaegerszeg városrészeiben, több faluban -  például Sárhidán, Zalaszentmihályon, sőt  szerepeltek a XV. Nagyrákosi Völgyhídi Vásárban. Nem csak színjátszásban jutott számukra babér, jól szerepelnek a főzőversenyeken is. Mondani sem kell hát, az ünnepi lakomát sem étteremből rendelték:  a Becs Jani-László Pisti sütötte-főzte a közösségi ház kemencéjében és konyhájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!