Uraiújfalu

2015.12.06. 11:49

Új falubusszal szállítják a falubelieket Uraiújfaluban, a régit a sportegyesület kapta meg

Gyarapodik Uraiújfalu. Megszépült a hivatal épülete, rendbe tették a település útjait, átadták az új falubuszt.

Cseszkó Tamás

– Jó szolgálatot tesz az új falubusz – mondta el Vargyai Vilmos, Uraiújfalu polgármestere, az új jármű hivatalos átadásán. – A település lakóinak nagyban megkönnyíti az életét a busz, vannak, akik Celldömölkre járnak orvosi kezelésre, de a gyermekek szállítását is meg tudjuk oldani – tudtuk meg a polgármestertől. Mintegy 10 millió forintot költhettek a jármű beszerzésére, amelyet Ágh Péterrel, a térség képviselőjével adtak át. – Gondolkodtunk rajta, hogy a régi falubuszt eladjuk, ám a képviselő-testület úgy döntött, a helyi sportegyesület rendelkezésére bocsátja, hiszen sokszor kell vidékre menniük a versenyezőinknek –árulta el Vargyai Vilmos, hozzátéve, hogy szépen fejlődik a teke-utánpótláscsapat a faluban, ezért sokat vannak a fiatalok úton. Nemcsak falubusszal, hanem korszerűbb önkormányzati hivatali épülettel is gazdagodtak a helyiek, a település ugyanis további 10 millió forint támogatásban részesült a kormánytól. Ágh Péter elmondta, ezen forrásokat azért kapta Uraiújfalu, mert nem volt az önkormányzatnak adóssága. Az ország vezetése így kívánta megbecsülni a felelős gazdálkodást.

– 7 millió forintot utak rendbetételére fordítottunk, a maradék 3 millió forintból pedig látványosan megszépült az önkormányzati hivatal épülete – foglalta össze az eredményeket a polgármester. – Bár sok még a dolgunk, öröm látni, hogy Uraiújfalu is folyamatosan fejlődik – mondta el Ágh Péter. Mint fogalmazott, kormányzati támogatásból sok jó hír érkezett a faluba: a mostaniak mellett azt sem szabad elfeledni, hogy idén tavasszal adták át az egykori evangélikus iskola 26,5 millió forintból felújított épületét, amely most már a közösséget szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!