Körmend

2015.12.15. 09:57

Három nagy fejlesztéssel zárja az évet Körmend

A város képzeletbeli karácsonyfája alá egyszerre három értékes ajándék is kerül. Megújul két intézmény és átadják a kerékpárutat.

Kozma Gábor

Bebes István polgármestere még korábban azt mondta, hogy a testülettel együtt azon lesznek: minél több pályázatot nyerjenek, folytassák az intenzív városfejlesztést. Immáron kézzelfogható eredményei vannak a megfeszített munkának. Egyszerre három jelentős beruházást adnak át ebben a hónapban. És már készülnek a következőkre.

A polgármester nemrég a helyszínen tájékozódott a fejlesztésekről, elsőként a Dienes Lajos úti Óvoda és a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium felújítását vette szemügyre. Ezt követte a Rábán aluli városrész csatornázási munkálatainak, valamint a várost a Horvátnádaljai településrésszel összekötő kerékpárút építésének szemléje. Amelynek során kiderült, hogy mindhárom projekt rendben halad, és jelen állás szerint a határidőket is sikerül tartaniuk a kivitelezőknek.


- Elmondhatom, hogy a két nevelési-oktatási intézmény energetikai megújítását célzó pályázat is a végéhez közeledik. Mindkét épületben kicserélték a nyílászárókat. Új szigetelést és színezést kapott mindkét épület. A munkálatok, ide értve a már használatba adott kerékpárutat is, előreláthatólag december közepére befejeződnek - fogalmazott a terepszemlén a városvezető. Megtudtuk, hogy a Rábán aluli településrészek csatornázási munkálatai során 1,7 kilométernyi gerincvezetéket fektettek le 3 átemelővel és nyomóvezetékekkel. A fejlesztés 68 lakóingatlan érint. Ezzel a kiépített csatornavezeték megközelíti a százszázalékos lefedettséget a településen. A beruházásnak még az idén el kell készülnie. Ezt követően szakaszosan fogják helyreállítani az útburkolatot. Bebes István úgy összegzett, hogy elégedett a munkálatok jelenlegi állásával, és a szűkös határidők ellenére is úgy tűnik, sikerül mindhárom projektet időben befejezni és lezárni.

- Úgy gondolom, hogy ez a három projekt méltó lezárása lehet az idei évnek. Az idén több olyan fejlesztést is sikerült megvalósítanunk, amivel javítottuk, bővítettük a város és az itt élők lehetőségeit, életminőségét. A színfalak mögött igen kemény munka folyt, sokszor pedig igen kemény harcot kellett folytatnunk azért, hogy forrást szerezzünk egy-egy fejlesztéshez. Mindez láthatóan sikerült. Természetesen ezután sem dőlhetünk hátra, hiszen folytatnunk kell a megkezdett fejlesztéseket és újabb forrásokat kell találnunk, ahhoz, hogy javítsuk Körmend lehetőségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!