f1

2015.12.14. 16:08

A Mercedes bizonytalan, hogy birkózik meg a 2016-os naptárral

A Mercedes motorsport főnöke, Toto Wolff aggódik, képesek lesznek-e megoldani a 21 versenyes 2016-os szezont.

Komenda Vivien

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A Forma-1 történetének leghosszabb naptárát állították össze a jövő szezonra, mely 21 versenyt tartalmaz, habár Austin helyzete pénzügyi gondok miatt még bizonytalan.

Az austini futammal vagy nélküle, a versenyek száma növekedni fog, és ezzel kapcsolatban vannak Wolffnak fenntartásai.

„Rengeteg lesz ennyi utazás a csapatnak. 19 verseny is sok volt idén, a jövő szezonban pedig sok egymás utáni hétvége lesz, ez különösen nehéz lesz.” – nyilatkozta Wolff a Mercedes Stars and Cars eseményén.

Ahogy a jelenlegi naptárban szerepel, több közvetlenül egymás utáni hétvégén megrendezésre kerülő futam lesz 2016-ban. Így várhatóan Montreal és Baku, Spielberg és Silverstone, a Hungaroring és Hockenheim, Spa és Monza, Sepang és Suzuka, valamint Austin és Mexico esetében.

„Nézzük meg a csapatot – a szezon végére már mindenki nagyon elfáradt. Nem vagyok biztos benne, hogy a jelenlegi struktúrában meg tudunk birkózni 21 futammal.”

„El kell gondolkodnunk egy második műszak bevezetésén, így a versenyhétvégék után lehetne pihenőidő. Ez egy elég bonyolult dolog, amit jövőre meg kell oldani.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!