Hírek

2015.12.16. 17:16

Putyin, vasárnapi zárva tartás, elhunyt tűzoltó - ez történt februárban

A 2015-ös év második hónapjával folytatjuk az évre visszatekintő sorozatunkat. Ön mire emlékszik?

Vas Népe

Öt megállapodás

Budapest - Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor öt megállapodást írt alá, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést Magyarország és Oroszország között. A sajtótájékoztatón a két politikus a régióközi együttműködésről, a kazanyi magyar főkonzulátus megnyitásáról, a felsőoktatás és az egészségügy terén folytatott együttműködésről, az atomenergia és a hozzá fűződő területeken végzett oktatási és képzési feladatokról állapodott meg.

Ki tart nyitva vasárnap?

Megyei körkép - Március 15-én lépett érvénybe az új törvény a vasárnapi nyitvatartásról. Hogy megtudjuk egész Vas megyében mely üzletek tarthatnak nyitva, most is látható a vaol.hu-n szereplő állandó térképen.

Felújítandó az utak fele

Körmend - A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt (NIF) munkatársai a körmendi elkerülő, a Rábafüzésig tartó szakasz építésében résztvevőket hívták meg a február 25-ei közmeghallgatásra. A leendő M8-as gyorsforgalmi építéséről és a kisajátításokról is esett szó.

Ismét drágult a cigaretta

Szombathely - Rossz hírt kaptak a dohányosok: több száz forinttal többet is kérhetnek egy doboz cigarettáért. Hosszabb távon ez azt jelenti, hogy a feketepiaci forgalom jelentősen fellendülhet, akár az egész országban. A rendelkezésre álló adatok szerint látszik , hogy az elmúlt egy-két évben alaposan csökkent az állam adóbevétele a legálisan eladott dohánytermékek után.

Elhunyt a derék tűzoltó

Szombathely - Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bognár Péter tűzoltó főtörzsőrmester, mindössze 45 esztendős korában. Kollégái szerint igazi jólelkű, derék ember volt. Három lányt hagyott itt árván.

Három kastély is újjászülethet

Sümeg - A kormány 43 milliárd forintot különített el a Nemzeti Kastélyprogramra. Ebből Jánosháza, Vép és Vassurány is részesülhet. Az vépi Erdődy- , a vassurányi Schlisson- és a jánosházi Erdődy-Choron-kastélyt is felújíthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!