Velence

2015.12.28. 15:35

A harmónia képi lenyomatai

Velence – Kósa Dániel festő és grafikusművész, látványtervező és Stehlik Norbert fotós Harmónia című közös kiállítása januárig megtekinthető a Velence Korzón.

Buthy Lilla

Két ember első közös munkája: egy fotós és egy festőművész. munkáiból született harmónia. A kiállítás még január első napjaiban megtekinthető
Fotók: Zsebők Tamás és Schram Károly

Két ember, egy kiállítás, egy közös téma köré fonva. Harmónia: egy első blikkre megfoghatatlannak tűnő fogalom, ami mindenkinek más és mást jelent. Kósa Dániel Budapesten él, de gyerekkora óta szorosan kötődik Velencei-tóhoz. Nagypapája is festőművész volt, akivel tájképeket festett. Stehlik Norbertnek ez idén már a második kiállítása. Tősgyökeres kápolnásnyéki, aki minden szabadidejét a Velencei-tó partján tölti. Autodidakta módon képezte magát, öt éve lett a fotózás szerelmese. – Mindkettőnknél a természet az egyik fő mozgatórugó, a természetben kerestük a harmóniát – kezdi Stehlik Norbert, majd hozzáfűzi, mindegyik, most kiállított fotó a Velencei-tó körül született, Kósa Dániel alkalmazott grafikáit hozta el a kiállításra. – A képalkotás két különféle formáját lehet megnézni: rajz és grafika illetve fotózás. Előbbi hosszabb lefolyású művészet, az állandóságot jelenti, a fotózás pedig a pillanat művészete, ami sokszor múlik a szerencsén és a megérzésen is – tette hozzá Norbert, aki szerint ez is adhatja még a kiállítás harmóniáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!