Sport

2015.12.28. 16:41

Véget ért a XII. Alba Java Mikszröpi torna, ahol mindenki nyert

Vasárnap kezdődött, és hétfőn ért véget az immár hagyományos, tizenkettedik alkalommal megrendezett röplabda fesztivál a megyeszékhelyen.

Silye Sándor

A Tóváros általános iskola előtt röplabdás felszerelésben, dohányfüstbe burkolózva beszélték meg jó néhányan az előző forduló eseményeit. Bent a teremben és annak környékén alig lehetett lépni a sokadalomtól. A bejárat előtt, a „vezérlőpult” mögött Nagy Róbert segített, eligazított amikor arra szükség volt. Bent a következő forduló mérkőzéseire melegítettek a csapatok. A teremben keresztben három pálya volt el egymás mellett, egyszerre 6 együttes játszhatott az éppen soros fordulóban, míg a többiek nézték az éppen pályán lévőket, hogy láthassák, mire készüljenek, ha ők következnek. Volt mi látni, hiszen a Mikszröpi Kupa csapataiban férfiak, nők, profik és amatőrök egyaránt lesték a labda útját, hogy aztán üssenek, ejtsenek, feladjanak, adogassanak, vagy adogatást fogadjanak. Általában színvonalasan. A különböző fantázia nevekkel rendelkező együttesekben voltak korábbi és jelenlegi Extra Ligás, NB I-es játokosok, „csak” lelkes röplabázók egyaránt. De ettől volt ez igazi, karácsony(után)i buli.

– A meccsek 15 percig tartottak, a döntő felé közeledve már a színvonal is kiemelkedő volt. Sportszerű, örömjáték volt itt két napig. A fehérvári tehetségek közül játszott a tornán Orosz Bianka, Kiss Anna, Berkó Liliána, Hógenádler Erik, ők mind a jövőt jelentik, hiszen már korosztályos válogatott kerettagok – mondta Nagy Róbert. A döntő győztes csapatának Antal Anett, a volt MÁV Előre aranycsapat tagja, míg az ellenfélmél hajdani csapattársa, Papp Dóra játszott... A torna első hat helyén végzett csapat: 1. Oldjátok meg, én feladom, 2. BB2, 3. Köd, 4. Dallas, 5. No Name, 6. Timi and the Kispest. Megvolt a tizenkettedik torna, találkozunk jövőre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!