Hírek

2015.12.28. 17:54

Egy asszony kezét törte a körmendi kórház udvarán - Azóta már van világítás

Körmend - Egy kéztörés volt az ára, de már van világítás a körmendi kórház udvarán. A zárt első kapu miatt az építési terület felől tudnak bejutni a betegek a szakrendelésekre - veszélyes üzem, de legalább már világos van.

Bakos Ágnes

- Sokkal rosszabb is lehetett volna! Képzelje el, hogy valaki olyan szerencsétlenül esik, hogy elveszíti az eszméletét, mennyi idő után találták volna meg? - kérdezte a körmendi asszony, aki eltörte a kezét egy szerencsétlen esés után a körmendi kórház udvarán. Akkor még nem volt lámpa a régi épület és a porta között.

- December 15-én jöttem egy receptért, fél ötkor végeztem. Akkor jöttem ki az épületből, de az első kapu nincs nyitva olyankor. A porta felé kell kimenni, és egyetlen lámpa sem volt az egész udvaron - számolt be az esetről az asszony. Valamennyi fény kiszűrődött a rendelőkből, aztán rosszul lépett: a betonos út kanyarulatában a füves részre. Ekkor esett el, olyan szerencsétlenül, hogy eltörött a csuklója. - Akkor annyira dühös voltam! A portásnak elmondtam az egész esetet! Aztán mentem a mentőállomásra, ott elláttak és a párom bevitt Szombathelyre. Mint mondta, amikor ellátásra várt a mentőállomáson, akkor a kórház portása utánatelefonált, kiderült: részletesen feljegyezték egy eseménynaplóba a történteket. Szomorú, de nem volt hiábavaló a sérülés: - Mozgásérzékelős lámpát szereltek fel az udvarra - mutatta a kéztörést szenvedett asszony. Mint megtudta, december 23-án szerelték fel a lámpát.

A balesetéről készült feljegyzést ki akarta kérni, de azt csak jogi eljárásban adják ki - most úgy gondolja, ügyvédhez fordul. A keze már gyógyul, pedig komoly a törés, meg kellett műteni, úgy rakták helyre a csuklóját. Azt mondta, korábban beszéltek már róla a városban, mennyire balesetveszélyes az udvar. A kórházfelújítás miatt gyakorlatilag munkaterület a parkoló melletti bejárat, ahol a porta is van, azt kell használni a betegeknek. Közvilágítás nélkül életveszélyes a szakasz - most, egy kéztörés árán/után már világosban, biztonságosabban közlekedhetnek a rendelésekre érkezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!