Foci

2015.12.28. 17:28

Társukért is futballoznak az ultrák

Zalaegerszeg - A tavalyihoz hasonlóan az idén év végén ismét összefognak futball ultrák és kedden Zalaegerszegen szurkolói teremtornát szerveznek társuk megsegítésére.

Kerkai Attila

Egy esztendeje rendezték meg először ezt a tornát, hiszen hónapokkal korábban a ZTE FC ultracsoportjának egyik tagja, Tóth Péter egy esés következtében tolószékbe került és műtétek en volt túl és vártak is rá. Akkor közel félmillió forint gyűlt össze a megsegítésére és a szervezőket egy esztendővel később is az a cél vezérli, hogy elősegítsék társuk gyógyíttatását.

- A tavalyi akciónkat nagyon sikeresnek ítéltük meg, hiszen félmillió forint gyűlt össze, így nem volt kérdés, hogy most is megrendezzük - tudtuk meg Fehér Tamástól a torna szervezőjétől. - Futballszurkolókról van szó, és egy jó ügyért fogtunk össze, ami szerencsére nem talált süket fülekre. Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elfogadta a torna a fővédnöki tisztét és Böjte Sándor önkormányzati képviselő is. Cégek és magánszemélyek is éltek felajánlással, és természetesen a tornából befolyó összeget is átadjuk Tóth Péternek.

Az Ostoros Károly-csarnokban kedden 9.30 -kor indul útjára a labda, a csapatok négy csoportban küzdenek, majd az estébe fordulva következnek az elődöntők és persze a helyosztók. Összesen 17 együttes nevezett érkeznek ultrák Pécsről, az FTC nyugati országrész városaiban szerveződött csoportjai, de a szlovéniai Lendva ultrái is eljönnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!