Hírek

2015.12.28. 18:20

Jön a közszolgálati életpályamodell - Harangozó Bertalan kormánymegbízott évet értékelt

Szombathely - Harangozó Bertalan kormánymegbízott rövid összefoglalója a Vas Megyei Kormányhivatal 2015-ös működéséről.

Bakos Ágnes

- A korábbi esztendőkhöz hasonlóan 2015 is mozgalmas, eseménydús évnek bizonyult a területi közigazgatás, benne a Vas Megyei Kormányhivatal működésében; a változásokkal járó előnyöket, remélem, az ügyfelek is megtapasztalják - kezdte Harangozó Bertalan kormánymegbízott. A szakterület 2010-ben kezdődő átfogó megújításának újabb jelentős állomásaként április elsejétől megváltozott, átláthatóbb hivatali szerkezetben folytatják munkájukat a kormányhivatalok. Az egykori szakigazgatási szervek immár főosztályokként működnek, hatékonyabban biztosítva az egységes feladatellátást, a gyorsabb döntéshozatalt és az olcsóbb működést.

- Az év során megtörtént kormányhivatalunk négyévente esedékes átfogó szakmai ellenőrzése. Munkatársaink felkészültségének, elkötelezett munkájának köszönhetően a vizsgálat eredménye megnyugtatónak bizonyult. Az esztendő nagy kihívása Európa-szerte a migrációs válság okozta problémák kezelése - emelte ki a kormánymegbízott. Természetesen Vas megyét is érintette a folyamat. - A Vas Megyei Védelmi Bizottság elnökeként magam is részletesen követtem az eseményeket, ha kellett, a helyszínen tájékozódtam; tapasztalhattam, hogy az érintett szervezetek, intézmények és munkatársaik jól kezelték a krízishelyzetet. Az intézményrendszer is adott munkát idén: - Örömmel tájékoztatom az olvasókat, hogy 2015-ben sikeresen befejeződött a kormányablakrendszer kiépítése megyénkben. Valamennyi járási székhelyen és három más városban lévő járási kirendeltségen működik immáron ez az integrált ügyfélszolgálat, összesen 12 kormányablak. - Egyre több polgártársunk tapasztalhatja meg így a korszerű ügyfélközpontúságban gyökerező, szolgáló közigazgatást. Novemberben és decemberben a legnagyobb horderejű feladat a „Földet a gazdáknak!" program keretében az erre kijelölt Vas megyei állami tulajdonú földek értékesítésében való közreműködés volt.

Harangozó Bertalan összegezte: - Az értékesítés zökkenők nélkül, rendben zajlott. Infrastrukturális szempontból fontos eredmény volt több kormányhivatali épület felújítása és energetikai korszerűsítése, valamint jelentős informatikai beruházásokkal is gyarapodtak a hivatalok. - A következő esztendő ismét változásokat hoz a közigazgatásban. Folytatódik az állami hivatali rendszer hatékonyabbá tétele, a tervek szerint feladatátcsoportosítás is lesz a közigazgatásban, és várhatóan bevezetik a közszolgálati életpályamodell első lépcsőjét - sorolta a kormánymegbízott.

- Ezúton szeretnék köszönetet mondani Vas megye polgárainak, hogy egész éves kitartó munkájukkal, elkötelezettségükkel hozzájárultak a megye és az ország fejlődéséhez. Boldog, eredményekben  gazdag  új esztendőt kívánok mindnyájuknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!