Sport

2015.12.29. 10:19

Tequila az ünnepekre

Zirc – Negyedik alkalommal rendezték meg a Bányász-emlékkupát a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola felújított Rákóczi téri tornatermében.

Kelemen Gábor

A labdarúgóversenyre tizenegy csapat nevezett, amelyek két csoportban kezdték meg a küzdelmeket. A népes mezőny mellett nagyon sok nézőt is vonzott a tornaterem felújítási munkálatai miatt idén kissé szokatlan időpontban, karácsonyt követően megrendezett sportesemény. Még szinte érezni lehetett az ünnepi bejgli ízét, amikor a labda útjára indult az új burkolatot kapó létesítményben.

A megújuló tornatermet sikerült méltóképpen felavatni, birtokba venni, hiszen remek színvonalú mérkőzéseket, nem utolsósorban hallatlan izgalmakat hozott az estébe nyúló versengés. A mezőny kiegyensúlyozottságát bizonyítja, hogy a második továbbjutó helyről mindössze egy-egy gól döntött mindkét csoportban. A négy közé a címvédő és kétszeres győztes Veréb FC, a Nagyesztergár, a Tequila és az Ágyúsok jutott. Innentől már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a torna.

A IV. Bányász-emlékkupa volt az első nem iskolai sportverseny a felújított Rákóczi téri tornateremben Fotó: a szerző

Az elődöntőket követően a fináléba a csoportkört is magabiztosan megnyerő két csapat jutott. A döntőben: Tequila–Nagyesztergár 2:0. A harmadik helyért: Veréb FC–Ágyúsok 4:1. Végeredmény: 1. Tequila, 2. Nagyesztergár, 3. Veréb FC, 4. Ágyúsok. Az első három helyezett dísztárgyat és Zirc város polgármesterének elismerő oklevelét vehette át. A győztes csapat ajándékcsomaggal is gazdagodott.

A kupagyőztes Tequila csapata. Álló sor, balról: Baumann Péter, Takács Dávid, Gyimesi András, Tárnok Márk, Schmidt Ákos. Guggolnak, balról: Barcza Bálint, Németh Jenő, Pálmai Zoltán, Baumann Csaba

Az eredményhirdetésen három különdíjat is kiosztottak. A gólkirályi címet a nyolc találatot jegyző Barcza Bálint (Tequila) érdemelte ki, és ugyancsak a győztes csapatot erősítette a legjobb kapusnak választott Németh Jenő. A mezőnyjátékosok között Rummel Szabolcs (Nagyesztergár) teljesítményét ítélte legjobbnak a versenybizottság. Mindhárman dísztárgyat és oklevelet vehettek át.

A Bányász-emlékkupa most visszavándorolt oda, ahol először fordult meg: három év után újra a Tequila emelhette magasba, így nekik a két ünnep közé beékelődött egy harmadik is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!