Reklám

2015.12.29. 13:15

Korszerűsödött a krónikus belgyógyászati tömb a MARKUSOVSZKY egyetemi oktatókórházban (x)

A KRÓNIKUS BELGYÓGYÁSZATI ÉPÜLET KORSZERŰSÍTÉSE A MARKUSOVSZKY EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZBAN, CÍMŰ TIOP-2.2.8.A-15/1 „B1” SZÁMÚ EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZATNAK KÖSZÖNHETŐEN 199 986 998 FT UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULTAK MEG AZ INTÉZMÉNYBEN A GAZDASÁGOS ÜZEMELTETÉST ELŐSEGÍTŐ BERUHÁZÁSOK.

A pályázat megvalósítása során két célt tűzött ki a kórház vezetése: a gazdaságosabb működtetés megvalósítását és a járó- és fekvőbeteg-ellátás szakmai színvonalához méltó infrastrukturális feltételek biztosítását. A korszerű berendezések, építőanyagok beépítésének és az alkalmazott technológiáknak köszönhetően csökkent a krónikus belgyógyászati tömb üzemeltetési költsége. A szakrendelések átköltöztetésével pedig rövidültek a betegutak, és kiegyensúlyozottabbá vált a betegek kiszolgálása.

A Kórház krónikus belgyógyászati épületének földszintjére kerültek a reumatológiai-, allergológiai-, bőrgyógyászati-, neurológiai-, belgyógyászati-, és tüdőgyógyászati szakrendelők és szakambulanciák. A projektben az alábbi tevékenységek valósultak meg: új padló- és falburkolatok, új gipszkarton álmennyezet kiépítése; tűzjelző hálózat kiépítése; belső ajtók cseréje. Szükség szerint és az új funkciónak megfelelően sor került vizes berendezési tárgyak, csaptelepek cseréjére, víz- és szennyvízvezetékek cseréjére; vizes blokkok gépi szellőzésének kialakítására.  Sor került elektromos felújításra, informatikai fejlesztésekre az előírásoknak és az új funkciónak megfelelően.

A projekt során az emeleti a Tüdőgyógyászati osztály korszerűsítése is megtörtént az alábbiak szerint: a padló- és falburkolatok cseréje, felújítása;  belső ajtók, két külső ablak cseréje; a korszerűsített  vizesblokkokban gépi szellőzés kiépítése; a betegágyak fölött ágysáv elhelyezése; elektromos felújítások.

A projekt fejlesztéseivel javulnak az intézmény infrastrukturális feltételei, amivel lehetővé válik a fekvő- és járóbeteg ellátási szolgáltatások biztonságának, a diagnosztikának és a terápiának, ezáltal a közfinanszírozott, aktív ellátás szakmai színvonalának növelése, az intézmény gazdaságosabb és hatékonyabb működtetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!