Haladás

2015.12.29. 13:50

Akadémistákat szerződtetett a Haladás

Füleki Márk, Kiss Tamás és Kiss Bence három évre írt alá a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatához.

haladas.hu

Az Illés Akadémia-Haladás három tehetséges fiatal labdarúgója írt alá a napokban hároméves szerződést a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es együtteséhez - mindhárman középpályások.

A 15 esztendős Kiss Tamás, és a szintén 15 éves Füleki Márk, valamint a 16 esztendős Kiss Bence ősszel az U17-es együttesben futballozott, mindhárman korosztályos válogatottak. A trió a jövőben sem a felnőttcsapattal készül, de néha Halmosiékkal együtt edzenek majd.

Az Illés Akadémia szakmai igazgatóját, Pacsi Bálintot kértük meg, ismertesse, jellemezze a három fiatal eddigi pályafutását.

Kiss Bence

Az U17-es csapat csapatkapitánya ötéves korában Jánosházán ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, Pacsi József nevelőedző segítségével. A tősgyökeres vasi fiú, három éve került az Illés Akadémiára. Szorgalmával, alázatával, kimagasló játékintelligenciájával 2015 őszén beverekedte magát a magyar U17-es válogatott kezdőcsapatába.

A győri születésű játékos óvodás korában ismerkedett meg a játék alapjaival. Két éve került az Illés Akadémiára. A ballábas, játékintelligens középpályás előkészítő szerepkörben érzi legjobban magát egy korosztállyal feljebb az U17-es csapatban.Többször volt az utánpótlás válogatottak keretében

Füleki Márk és Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!