Sport

2015.12.29. 14:00

Mozgalmas év volt az ökölvívásban - Remekül teljesített a nyugat-dunántúli régió

Körkép - Második teljes évét tudhatja maga mögött a nyugat-dunántúli ökölvívó régió közössége - amely ismét jól vizsgázott.

Tóth Gábor

Mint azt Varsányi Áron, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, egyben a nyugat-dunántúli ökölvívó régió vezetőedzőjétől megtudtuk, az első évben főként szervezési feladatokkal bízta meg a régiókat a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetősége, a tárgyi körülmények felmérésével, javításával. Továbbá minél több mérkőzést kellett biztosítani, minél több tornát kellett rendezni a fiatal bunyósoknak - a rutinszerzés érdekében. Idén összetettebb volt a feladat. Növelni kellett a versenyzői létszámot a klubokban, és sok külföldi tornán kellett részt venni - hogy a fiatalok belekóstoljanak a nemzetközi követelményekbe. Az edzők az összetartásokra, az edzőtáborokra is nagy hangsúlyt helyeztek, hogy a fiatalok fejlődjenek, edződjenek. A nyugat-dunántúli régió megfelelt az elvárásoknak, az előírásoknak. Míg tavaly 123 fő versenyzett a régióban, idén már 137. Az országos bajnokságokon összesen 37 érmet szereztek Vas, Zala, Győr-Moson Sopron megye bunyósai. Vas megyében három egyesület „harcolta" végig az évet. A vasi lista: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület Kőszeg (Varsányi Áron, Gombai János, Finesz Ernő edzők, 23 versenyző, 62 hobbista), Skorpió Box Club Szombathely (Varga Roland edző, öt versenyző, 30 hobbista), Haladás VSE (Zámbó József, Szalai Sándor edzők, nyolc versenyző, 15 hobbista). Két új szakosztály is megkezdte működését. A kőszegi egyesület Bükön, a Zalaegerszegi Boksz Club pedig Gyöngyösfaluban nyitott szakosztályt.

A régió koordinálta az edzőképzést, különféle versenyeket 12, edzőtáborokat nyolc alkalommal szervezett, és igyekezett anyagi, tárgyi támogatásban részesíteni a rászoruló klubokat. Ezen felül nagy hangsúlyt fektetett a toborzókra, népszerűsítésre, és együttműködik számos civil szervezettel is.

- A bunyósaink sokat fejlődtek az elmúlt években, egyre jobb eredményeket érünk el, sok tehetséget fedeztünk fel - árulta el Varsányi Áron. - Nagyon sok olyan 13 év alatti sportolónk van csak Vas megyében, akik a jövő emberei lehetnek - utánpótlásképzésben remek, követendő munkát végez például a Skorpió BC. Elégedett vagyok a mögöttünk hagyott évvel, ahogyan a Magyar Ökölvívó Szakszövetség is elégedett az általunk elvégzett munkával, az elért eredményekkel. Eddig a régiók egységes anyagi támogatásban részesültek, a 2016-os esztendőtől azonban az illetékesek folyamatosan vizsgálják a nyolc régió aktivitását, eredményeit - ez alapján, súlyozva érkezik majd a központi támogatás. Nekünk ez nem okoz problémát. Bízom benne, hogy a jövő évünk is legalább olyan sikeres, eredményes lesz, mint a 2015-ös esztendő volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!