f1

2015.12.29. 13:49

Magnussen: Button tavaly szögre akarta akasztani a sisakját

A fiatal dán azt állítja, hogy neki ígérték Button ülését, mivel ő tényleg visszavonulni készült

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Kevin Magnussen maga is megerősítette, hogy 2014 végén minden jel arra utalt, hogy Jenson Button visszavonul, neki pedig már odaígérték a McLaren egyik ülését 2015-re. Végül azonban mégis maradt Button, Magnussennek pedig nem maradt hely a mezőnyben.

"Azt mondták, az az én helyem lesz." - mesélte Magnussen a dán Ekstra Bladet lapnak. "Nem emlékszem pontosan, de a szezon (2014) végén azt mondták nekem, hogy nem kell aggódnom."

A szezonnyitón mégis versenyezhetett a dán, Alonsót helyettesítette, azonban ez év végén végleg megvált tőle a McLaren. 
Azzal is tisztában van a fiatal versenyző, hogy 2014-ben az év végére Button valóban jobban odatette magát.

"Ha visszamehetnék (az időben) és újracsinálhatnám, néhány dolgot másképp csinálnék az utolsó két versenyen." - mondta a 23 éves Kevin. "Az a két rossz versenyem volt csak, és nagy kár, hogy ez az utolsó két verseny volt, de nagyon sok volt rajtam a nyomás."

"Hoztam pár buta döntést a beállításokkal és a stratégiával kapcsolatban, ami miatt sokat vesztettem. Kockáztattam a beállításokkal, mert nagyon le akartam őt győzni, de így túl sok kompromisszumot kellett kötnöm a versenyen, rosszul rajtoltam, sokat csúszkáltam a gumikon. Abu Dhabiban pánikba estem, hogy mostanra túl messzire kerülök. Túltoltam, szóval a középső etapon kinyírtam a gumijaimat és túl korán kellett a boxba mennem. Beindul a dominó effektus, ha az ember nyomás alatt van."

"Jenson a két legjobb futamát a szezon végén futotta. Igazán jól ment, de már készen állt, hogy búcsút intsen a sisakjának. Bedobta a törölközőt és már csak szívből versenyzett. Azért vezetett, hogy jól érezze magát az utolsó két versenyen, mivel 100 százalékig úgy gondolta, hogy végzett az F1-gyel. Stressz és nyomás nélkül versenyzett..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!