Sárvár

2015.12.29. 15:41

Lomtalanítás Sárváron: amikor kérik

Sárvár - Idei utolsó ülésén közmeghallgatást tartott a képviselő-testület. Ismertették a város 2016-os költségvetési koncepcióját és a következő évek fejlesztési elképzeléseit.

Pajor András

Több rendeletet is módosítottak a képviselők és megalkották a jövő évi költségvetés végleges elfogadásáig szóló rendeletet az önkormányzat 2016. évi átmeneti gazdálkodásáról. A testület elfogadta a jövő évi munka- és feladattervét. Az önkormányzat januárban a városi főépítész beszámolójával kezdi a munkát. A testület elvette a gazdasági bizottság azon jogát, hogy előzetes hozzájárulásukkal önálló hirdetőberendezést lehetett elhelyezni a főutca díszburkolatán. Ezzel véget vetettek a kialakult kaotikus állapotoknak. A közterület használatáról szóló rendeletben szabályozták a bérleti díjakat is: egy plakátember napi 590 forint befizetésével sétálgathat a reklámhordozóival. Módosították a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendeletet is. Az évente egyszeri ingyenes, házhoz menő lomtalanítás időpontját az ingatlant használó természetes személy határozhatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!