Badacsonytördemic

2015.12.29. 16:27

Táncosok évzáró gálája Badacsonytördemicen

A település és környékének egykori népszokásait is bemutatták a közönségnek és táncos barátaiknak a Tördemic Néptáncegyüttes tagjai évzáró gálájukon.

Tóth B. Zsuzsa

A hétfő esti háromórás előadáson a helyi táncosok mellett bemutatkoztak a Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes, a zánkai Bokafogó Néptáncegyüttes, a Gyenes Néptáncegyüttes, a Csopak Táncegyüttes lelkes tagjai.

A fergeteges műsorra zsúfolásig telt a faluház, a közönséget Kövesdi Anett alpolgármester köszöntötte. Beszédében méltatta a hagyományőrző táncosok kitartó munkáját, sikereit.

A Tördemic Néptáncegyüttes évzáró gáláján nagy sikert aratott a csoport raposkai gyűjtésének, az asszonyfarsangnak a bemutatója
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A gálára a csopakiak bonchidai táncokkal érkeztek, a zánkai szeniorok tréfás molnártáncot adtak elő, a gyenesiek pedig szilágysági és Szamos menti hagyományokból adtak ízelítőt. Óriási sikert aratott a veszprémiek ritmuskocsmája, a helyi csoport legényesei, páros táncai, valamint a legkisebbek szólóinak sora. A tördemiciek Bakony, Zala és a szomszéd falu, Raposka népszokásaiból ugyancsak adtak ízelítőt, némelyik saját gyűjtésük és koreográfiájuk sorát gyarapítja. A hálás közönség ízelítőt kaphatott pásztorbotolóból és üveges, valamint például sárközi, bonchidai és páros táncokból.



Igazi meglepetés volt a marcali Ureczki Csaba és felesége kalocsai tánca, valamint a házigazda együttes utánpótlásának színre lépése. Nem csupán a gyerekek ügyessége, szorgalma, hanem létszáma miatt is.

A talpalávalót Danhauser Pál és zenekara biztosította, remekül együtt élve a táncosokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!