Sport

2015.12.29. 16:35

Egy biztos: sokan futnak szilveszterkor

Zalaegerszeg - Holnap, vagyis csütörtökön 21. alkalommal rajtol el az egerszegi hegyimaraton, amelyet az idén Decathlon XXI. Mountain Man Marathonra kereszteltek el.

Kerkai Attila

A lényeg viszont nem ez, hanem az: úgy tűnik, hogy valóban megdől a részvételi rekord. Pontosan 20 esztendeje annak, hogy néhány lelkes futó az év utolsó napján egy kiadós futással búcsúztatta el az évet a várost körülölelő hegyeken át. Ötletükből azóta „mozgalom” lett, de inkább fogalmazzunk úgy: az évek során követőkre találtak, hiszen mára már komoly versennyé nőtte ki magát ez a viadal. Nem csak a helyi futók, hanem a megye és most már az ország több pontjáról is vannak visszatérő versenyzők, sőt a határokon túlról is. Ráadásul már nem is csak kellemes kocogást jelent az egerszegi hegyimaraton, hanem komoly versengést, melyen nyerni valóban elismerést jelent. Kedd délig lehetett online nevezni, s ez alapján úgy tűnik, hogy megdől az eddigi részvételi rekord, sőt az indulók száma elérheti a 400-at is. A verseny napján, vagyis csütörtökön a helyszínen is van még lehetőség regisztrálni, így a keddi 283 nevezői létszám szinte egészen biztosan bővülni fog.

- Tavaly ez a szám olyan százhetven körül volt előzetesen, vagyis az érdeklődésre nem lehet panasz - ezt már Déri Miklós, a szervezők egyike mondta el megkeresésünkre, aki egyébként egyike azoknak is, akik 1995-be lefutották a távot. - Ebből kiindulva valóban elérhetjük a négyszáz nevezőt, hiszen a verseny napján is várunk még futókat. Tőlük viszont azt kérjük, hogy valóban időben érkezzenek meg. A Deák szakközépiskolában kialakított versenyiroda 7.15-től várja a helyszíni nevezőket, de 8.45-kor lezárjuk a nevezéseket, hiszen hagyományosan 9 órakor rajtol el a mezőny. Örülünk a nagy érdeklődésnek, ráadásul az előrejelzések szerint bár hideg lesz, de napos idő várható az év utolsó napjára, ami a hangulatot még inkább fokozza egy jó futáshoz. Déri Miklós fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a mezőny a bazitai hegyről a Panoráma úton érkezik az Alsóerdőhöz, ahol az útvonal keresztezi a főutat. Itt várhatóan 9.30 és 10 óra között az autósoknak számítaniuk kell forgalommegállításra, annak függvényében, ahogy a futók érkeznek.A Decathlon XXI. Mountai Man Marathon távjai nem változtak, vagyis 9 órakor a mezőny tagjai a „Kezdő maraton” (3,5 km), a „Jövőre ebből is lehet maraton” (10,1 km), az „Erős félmaraton” (24,2 km) és a „Majdnem maraton” (40,9 km) fantázianeveken szereplő távokon várhatnak neki a futásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!