Foci

2015.12.29. 18:07

Szurkolói torna: ismét összefogtak társukért az ultrák

Zalaegerszeg – Másodszor szervezték meg szurkolótársuk gyógyíttatására az egerszegi ultrák azt a jótékonysági teremlabdarúgó tornát, melyen kedden 16 csapat vett részt.

Kerkai Attila

Gyakorlatilag reggeltől estig pattogott a labda az egerszegi Ostoros-csarnokban, s nem csak a játéktér népesült be, hanem a lelátó is. Sokan jöttek ki a tornára, melyet a ZTE FC szurkolói csoportjai szerveztek meg Tóth Péter társuk gyógykezelésének elősegítésére. A helyi csapatok mellett érkeztek Pécsről, Sopronból és más városokból is, sőt a szlovéniai Lendva ultrái is futballcipőt húztak.

– Mindenkinek köszönet és tisztelet jár, aki eljött és segít – említette Tóth Norbert, Tóth Péter bátyja. – Örülök, hogy nem felejtették el az öcsémet és a tavalyi felajánlásnak is köszönhetően ma már nem kényszerül tolószékbe. Most egy újabb fázis következhet, hogy logopédussal is elkezdje a kezeléseket. Nagy köszönet jár azoknak a cégeknek, melyek felajánlást tettek, és az önkormányzatnak is, amely részéről Balaicz Zoltán polgármester úr és Böjte Sándor képviselő is fővédnöke lett az eseménynek.

Zöldben a Nyugati Fradisták, akik az egerszegi Armadával csatáznak ezen a képen még a csoportmeccsek fázisában. Fotó: Pezzetta Umberto

S míg a pályán zajlott a játék, a pécsi ultrák képviseletében Dombi Andrást szólítottuk meg, aki elmondta: a tavalyi után nem volt kétséges, hogy most is eljöjjenek.

– Örülünk, ha van ilyen esemény, pontosabban annak, ha segíthetünk – említette. – A ZTE drukkereivel kialakult egy jó kapcsolat. Ha lenne is ellentét, ilyenkor azt félre kell tenni... Sokat jelenthet ez a megmozdulás a srácnak is, hiszen itt van, látja, hogy érte is futballoznak. Megmutattuk, hogy össze tudunk fogni!

A tornán a Lucullus csapata nyert a ZTE Jugend, a Gorgone Lendava és az Ultras Zalaegerszeg előtt. Tavaly félmillió forint gyűlt össze Tóth Péter számára, este Fehér Tamás szervező elmondta, még nem összesítették véglegesen az összeget, de hasonló felajánlást tehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!