Foci

2015.12.29. 19:38

Potyogtak a gólok a VOK-ban a Futballfesztiválon

Székesfehérvár - A torna harmadik napján további három csoport küzdelmeivel folytatódott kedden a XVI. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál.

Káldor András

Akárcsak az előző két napon, most sem volt másként, és már korán reggeltől birtokba vették a csapatok a VOK parkettját. A D Roneko csoport első találkozóját a Döcös együttese játszotta a Publo-Qpac csapatával, és a megmérettetés egyik titkos esélyes sima 5-0-al nyitott. A gárdában több kis és nagypályás körökben jól csengő név - Reveland Zoltán, Spandler Mátyás, Spandler Csaba, Horváth Zsolt, Béres Zoltán, Somogyi Szabolcs, Kovács Norbert, Molnár Csaba - szerepelt, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy pontveszteség nélkül végeztek a csoport élén. A második meccsükön a több ismert megyei első osztályú labdarúgót felvonultató Valami Amerika ellen 5-1-re nyertek, míg a záró találkozón az Opolét 2-1-re győzték le.

Ebből a csoportból rajtuk kívül még a Valami Amerika jutott tovább, valamint a tornán eddig két alkalommal résztvevő, de a továbbjutás élményéről mindig lemaradó Opole is reménykedhetett eredményei alapján, ám ők egészen a nap végéig izgulhattak, mert más csapatok is esélyesek voltak rajtuk kívül, hogy a legjobb harmadikként továbblépjenek. Az E Fehér Ablak csoportban szoros versenyfutás volt az első helyért, itt a fővárosi és érdi játékosokból álló hangzatos nevű Albán Focisuli együttese két győzelemmel és egy döntetlennel, egy ponttal előzte meg az Alba Liga I. osztályának jelenlegi 5. helyezettjét, a Ring-BNP csapatát. Itt hasonlóan az Opoléhoz, a Rio csapata reménykedhetett még abban, hogy szerdán a kiesés szakaszban folytathatja. Hétfőn a Női Kupa jelentette a nap betét programját, kedden, pedig a U10-es Gyerek Kupáért harcoltak a résztvevők. Itt kizárólag fehérvári csapatokat láthattunk, a Videoton FC, a Dunafém Maroshegy, a Vidi, és a Videoton Baráti Kör apróságainak egy-egy szemrevaló akcióját nagy tapssal díjazták a kilátogatók. Az már az elején látszott, hogy a Borsányi István által dirigált Videoton FC csapata kilóg a mezőnyből, hiszen már az első mérkőzésükön 13-0-as győzelmet arattak a lelkes maroshegyiek felett, majd a két hátralevő meccsüket is rendkívül biztosan 6-1-re, és 14-1-re megnyerve nyerték a tornát.

Közben az utolsó csoportban is elkezdődtek a mérkőzések, elsőre a címvédő, a tavalyi tornagyőztes Workerline-Villanegra lépett pályára a Pázmány Futsal ellen. A Villanegrában is több ismert labdarúgóval találkozhattunk, így náluk játszik Magasföldi József, Imrik László, Bozai Attila mellett a sokszoros futsal válogatott Temesi Norbert, és Bita László. Ebben a kvartettben is szerepelt külhoni csapat, méghozzá a vajdasági Délvidék Védvonal-Szabadka csapata, amely miután egygólos vereséggel zárt a Sárépszer Kft. ellen, nagyot küzdve az utolsó pillanatban lőtt góllal hozta kétgólos hátrányból ikszre a meccset a Pázmány Futsal ellen. A címvédő Villanegra mindhárom meccsén győzött, így tükörsimán jutott tovább a Pázmány Futsal csapatával együtt.

A tornát záró napon az EXPANZIO 66-Boiron Homeopatia összecsapással kezdődik, reggel fél kilenckor, majd a folytatásban sor kerül a Botos István emlékmérkőzésre, a közéleti gálameccsre, valamint a 2006-ban Magyar Kupát elnyert FC Fehérvár lép pályára a döntők előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!