Jégkorong

2015.12.29. 21:13

Súlyos vereség a Fradinál

Pesterzsébet - Két harmadot is jól kezdtek az Acélbikák, mégis súlyos vereség lett a keddi meccs vége a MOL Ligában.

Agárdy Csaba

Ferencváros - Dunaújvárosi Acélbikák 7-2 (4-1, 0-1, 3-0)

Pesterzsébet, 400 néző. V: Gangel, Kincses, Bedő, Váczi.

FTC: Ágoston - Lévai (1), Hietamaki (1), Manninen (1), Tendler (1), Luomala 3 - Suoraniemi, Valecko (1), Dubek, Fliszár (1), Rafaj 2 - Farkas, Zalavári, Schellin 1 (1), Kiss G. (2), Papp Cs. 1 - Üveges, Komjáti. Edző: Greg Lindqvist.

DAB: Lindoff - Durak, Smith, Peterdi, Garrett, Vazan - Lencsés (1), Hruby, Busbacher 1 (1), Borbás 1 (1), Revák - Dörök Nagy M., Németh P., Szepessy M., Szepessy B. - Mátyásy, Magosi E., Odnoga. Edző: Lee Gilbert.

Öt hét van már csak a MOL Liga alapszakaszából, és már csak tizennégy forduló, és a még rájátszást jelentő hatodik helytől, a Csíkszeredától hat pont választja el az Acélbikákat. Keddi ellenfelük a Ferencváros is a rájátszásra hajt, ők három ponttal előzték meg a meccs előtt a DAB-ot. Vagyis Lee Gilbert csapata vereség esetén nagyon nehéz helyzetbe kerülhetett. A találkozó jól indult a dunaújvárosiak számára, hiszen Busbacher révén 75 másodperc után megszerezték a vezetést. Azonban harminchét másodperc múlva már 1-1 volt az állás.

A folytatás pedig siralmas volt a DAB számára, 4-1-es ferencvárosi vezetéssel fejeződött be az első harmad.

A második húsz perc megint jól kezdődött a DAB számára, két perc után Borbás volt eredményes (4-2). A folytatás viszont ismét tragikusra sikeredett, az utolsó játékrészben hat perc alatt három gólt kapott a DAB.

A dunaújvárosiak csütörtökön Újpestre látogatnak, a mérkőzés 18 órakor kezdődik. Itt sem lesz könnyű dolguk az Acélbikáknak. Az új évben, január 2-án pedig érkezik a Fehérvár.

További eredmények: Corona Brassó - Fehérvár 0-4 (0-1, 0-0, 0-3), Csíkszereda - MAC Budapest 3-4 (1-2, 1-0, 1-1, 0-1) hosszabbítás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!