Életmód

2015.12.29. 19:12

Jó reggelt, Vas megye!

Most, hogy atlanti meg szibériai légtömegek szkanderoznak hazánk egén, elmesélném, hogy cseréltek csatornát az egyik utcában.

Török Tibor

Nagyjából úgy, hogy egy szép napon jött egy papír, hogy december közepéig kidobják a régi vezetékeket, mert azokat még nagyjából a rómaiak fektették le. Örült is a lakosság, megjöttek a munkások, profin dolgoztak, cső ki, cső be. Persze adódtak kisebb-nagyobb problémák, kiderült, hogy anno nem minden házat kötöttek rá a rendszerre. (Valószínűleg azokra péntek délután került sor annak idején, olyankor az „ott tegye boldoggá az édesanyucikáját, jó az lesz úgy" varázsigével szereltek.) Aztán ahogy mozgatták a földet, a gázvezeték is ereszteni kezdett itt-ott, még szerencse, hogy az anyaföld szigetelt, szóval a gázosok is ástak pár árkot, meg lyukat. Majd hirtelen eltűnt mindenki, pedig az utca fele még hátra van. Azóta merő para a népesség, nehogy valami vasi Godzilla is előkerüljön a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!