Sport

2015.12.30. 08:08

Szilveszter Kupa 2015 Szombathely: a döntők napja

Az Arena Savariában zárult a 30. Szilveszter Kupa focitorna szerdán, a csapatok a döntőket játszották a mai napon.

Török Tibor

A torna első napjáról készült beszámolónk itt olvasható.

A kupa második napjának történései.

A keddi nap mérkőzései.

A 2014-es torna döntőjének eseményei itt érhetőek el.

 

A szerdai nyolcaddöntők programja:

9:00 Sasi Benz - Casablanca Cafe 1-1 (1-0) (Büntetőrúgások: 1-3)
Gól: Horváth Péter illetve Venczel Balázs

Nem hozott döntést a rendes játékidő a kedd este továbbjutott zalai Sasi Benz és a Casablanca csatájában, így már az első találkozón heteseket rúgtak a csapatok, ebben a Casablanca bizonyult jobbak.

9:25 Rimele Stúdió - Futer Kft 3-3 (Büntetőrúgások: 9-8)
Gól: Kovács Zsolt, nyírő Bálint 2 illetve Skriba Máté, Pungor Norbert, Kasza Kornél

Változatos, izgalmas meccset játszott a két csapat. A Rimele szerezte meg a vezetést, majd a Futer vezetett 2-1-re, azonban Nyírő Bálint két góljával ismét a Rimelénél volt az előny. A Futer Kasza fejes góljával egyenlített, aztán a kapusát is mezőnyjátékosra cserélte, de újabb gól nem esett, jöhettek a büntetők. Úgy tűnt,az éjszakába nyúlik büntetőpárbaj, majdhogynem újrakezdték a játékosok a heteseket, mert mindkét oldalon 10-10 emberre került sor, végül Kovács Zsolt továbblőtte a csapatát.

9:50 Young Boys - Black Jack FC 2-4 (2-1)
Gól: Molnár Dániel, Nyári Bálint illetve Harsányi Barna, Hajós Attila, Szabó Péter, Dorogi Szabolcs

A Young Boys 2-0-ra elhúzott, majd a szünet előtt szépített a Black Jack, aztán a második félidőben hamar fordított. 2-3-as állásnál jól védekezett a Black Jack, és egy bombagóllal bebiztosította győzelmet.

10:15 Black Cab Pub - Ker-Számadó Kft. 1-3 (1-2)
Gól: Vígh Ferenc illetve Czimber Márton 2, Joó Bálint

Az esélyesebb Black Cab ellen sokáig 2-1-re vezetett a Ker-Számadó,  a Black Cab nem találta a lelkes védekezés ellenszerét. A vége előtt mezőnyjátékosra cserélte kapusát, azonban így sem találtak a kapuba, egy elcsípett labdából pedig a lefújás előtt pár másodperccel megszerezte a harmadik gólját is Ker-Számadó.

10:40 Söröskupak- Kőszeg-Autó  - Vulcano Energia 1-5
Gól: Kajtár Máté illetve Németh Gergő, Bucsi László,  Dancsecs Dávid 2, Németh Márió

Az esélyesebb Vulcano Energia biztosan győzött a Söröskupak ellen.

11:05 Fociszak - Lap-Land 3-1 (1-0)
Gól: Kondor Martin, Hajgató Levente, Lakner Bálint illetve Pál Dávid

A Lap-Land a selejtezők egyik meglepetés-csapata volt,  kiegyenlített mérkőzést vívott a rutinos Fociszak ellen, aztán kétgólos hátrányba került. Aztán 2-1-re felzárkózott, kapusát is mezőnyjátékosra cserélte, majdnem sikerült is egyenlítenie, de aztán a lefújás pillanataiban a fociszak bevitte a mindent eldöntő találatot.

11:30 Nekünk Mindegy - Cafe Róma 2-2 (Büntetők: 3-2)
Gól: Bedi Noel, Csire Ádám illetve Béli Milán

Kétszer vezetett a zalai Cafe Róma, azonban a Nekünk Mindegy egyenlített, így aztán harmadik alkalommal is hetesekkel kellett eldönteni a továbbjutást. A Cafe Róma kapusa lőtt elsőként és kihagyta, az ellenfél viszont értékesítette mindegyik hetesét, így a Nekünk Mindegy jutott tovább.

11:55 Rumi Vegyes - Steva 2-4 (1-2)
l: Molnár Richárd 2 illetve Steiner Zsolt 2, Sárdy Roland, Kótai József

Ahogy arra  számítani lehetett, az esélyesebb Steva érvényesítette a papírformát.

 

Negyedöntők:


12:20 Casablanca Cafe - Rumi Vegyes/Steva 2-0 (1-0)
Gól: Márkus Gábor, Tóth Zoltán

12:45  Rimele Stúdió - Nekünk Mindegy 1-1 (1-0) (Büntetőrúgások 5-4)
Gól: Horváth S. Péter illetve Csire

Nagy taktikai csatát hozott a párosítás, a Nekünk Mindegy szerzett vezetést és a második félidőben is őrizte az előnyét, sőt egy kontra után  bődületes kapufát lőttek. A Rimele nem adta fel, egy szabálytalanságot követően a játékvezető szabadrúgást (vagy sorfalas büntetőt) ítélt, Horváth S. Péter pedig a lábak között a rövid sarokba bombázott - jöhettek a büntetők. A heteseket a Rimele rúgta jobban - illetve Sásdi Bálint hárította az egyik lövést, így a legjobb négy közé jutott a Rimele Stúdió.

13:15  Black Jack FC - Fociszak FC 0-3 (0-1)
Gól: illetve Lakner Bálint , Dalos Gábor, Horváth András

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, közvetlenül a szünet előtt szerzett vezetést a Fociszak. az második félidőben egy átlövéssel növelte az előnyét, a Black Jack levitte a kapusát, ám hiába rohamozott, egy túl könnyen megítélt büntető eldöntötte a mérkőzést.

13:40 Ker-Számadó Kft. - Vulcano Energia 0-2 (0-0)
Gól: Németh Márió, Gyűrű László.

Hajtós, pörgős játékot hozott az első félidő, a Ker-Számadó tartotta a lépést a Németh Márióval és Halmosi Péterrel megerősített ellenfelével szemben. Sőt, a második játékrész elején akár vezethetett is volna, azonban két helyzet is kimaradt. A második oldalon viszont Németh Márió kétszer villant, egyszer okosan csavart a bal alsó sarokba, másodszor pedig kitűnő passzal szolgálta ki gyűrűt, aki nem hibázott. A biztos előnyt aztán megőrizte a Vulcano a meccs végéig.


Öregfiúk elődöntők:

14:05 Art Café-Falco II. - Art Café-Falco I.4-4 (2-1) (Büntetők: 3-2)
Gólszerzők: Vígh Ferenc, Horváth Róbert, Németh Péter, Varga Attila illetve Vad József 2, Koronczai Roland, Jáger László

14:30 Top 10 SE - Jumbo-Intertrans Kft. 1-1  (Büntetők 2-3)
Gól: Neczpál Gábor illetve Molnár Tamás.

 

Elődöntők:

14:55 Casablanca Cafe - Vulcano Energia 2-2 (0-1) (Büntetők 6-5)
Gól: Márkus Gábor, Joó Bálint illetve Gyűrű László, Halmosi Péter

Kiegyenlített csatát vívtak a felek, a Vulcano szerzett vezetést, majd Márkus egyenlített. Aztán Halmosi Péter lövése talált utat a kapuba, ismét a Vulcanónál volt az előny. A vége előtt két perccel Németh Máriót egy fault után kiállította a játékvezető, és Joó Bálint egy közeli szabadrúgásból betalált. Hetesek következtek, ezeknél a Vulcano egyet rontott, így a Casablanca jutott a döntőbe, a Vulcano a bronzéremért játszhat.

15:20 Rimele Stúdió - Fociszak FC 4-0 (1-0)
Gól: Kovács Zsolt 2, Pados József, Sásdi Bálint

A Rimele szerzett vezetést, majd 2-0 után a Fociszak lehozta a kapusát és hat mezőnyjátékossal próbálkozott, ám a vészkapus megoldás az ellenfelüknek jött be, a Rimele még kétszer betalált, és bejutott a döntőbe.

Öregfiúk bronzmeccs:

Art Café-Falco I. - Top 10 SE 3-3 (2-0) (Büntetőrúgások: 2-3)
Gól: Héra Zsolt Vidóczi József, Lengyel Mikós illetve, Horváth Szilárd, Kenesei Krisztián, Seper Ákos.

Öregfiúk döntő

Art Café-Falco II. - Jumbo-Intertrans Kft. 10-1 (6-1)
Gól: Németh Péter 5, Tóth Péter 2, Táncsics András, Németh Richárd, Varga Attila illetve Sántha Roland

Tóth Péter kezdte a gólgyártás, ballal lőtt a bal felsőbe (1-0). Utána Német Péter következett, előbb egy lecsorgó lövés után talált be, majd bebirkózott egy újabb gólt. Egy rosszul eléűvégzett szabadrúgás-kombináció után Táncsics András lőtt gólt kapustársának saját hatosáról. Sántha Roland szépített (4-1), de aztán Németh Pétert kétszer nem fogták elég szorosan, így 6-1-gyel fordultak a csapatok. Az előny birtokában kényelmesen focizott a Falco II., de így is négy gólt szerzett a második játékrészben. Sorrendben Németh Richárd, Varga Attila, Németh Péter talált be, a 10. találatot Tóth Péter vitte be.

 

Az öregfiúk végeredménye:

1. Falco II. Art Café
2. Jumbo-Intertrans
3. Top 10 SE
4. Art Café Falco I.

Gólkirály: Sántha Roland Jumbo-Intertrans
Legjobb kapus: Táncsics András Falco II.
Legjobb mezőnyjátékos: Jáger László Falco I.

 

Szilveszter Kupa bronzmeccs:

Vulcano Energia - Fociszak FC 5-2 (2-2)
Gól: Halmosi Péter 3, Németh Gergő, Sándor Alex  illetve Tamás Ádám, Lakner Bálint

Szilveszter Kupa döntő:

Casablanca Cafe - Rimele Stúdió 2-2 (2-0) (Büntetőkkel 5-4)
Gól: Venczel Balázs, Márkus Gábor illetve  Nagy Zoltán, Nyírő Bálint.

A döntőre kapus nélkül maradt a Rimele Stúdió, az Ausztriában játszó Sásdi Bálint osztrák csapatával volt jelenése egy másik teremtornán, a kapuba Németh Balázs állt, aki a megyei I-es Körmend támadója. Úgy tűnt, hogy a Casablanca hamar eldönti a mérkőzést, 4 perc után 2-0-ra vezetett két kontra után, de több gól nem esett az első félidőben. A szünet után Nagy Zoltán okos lövéssel faragott a hátárnyon, majd a Casablanca percei következtek, de Németh többször bravúrosan védett. Négy perccel a vége előtt elcserélte magát a Casablanca, a kétperces kiállítást megúszták, de aztán a 40 másodperccel a vége előtt Nyírő Bálint kiegyenlített. Jöhetettek a hetesek, az ötödik sorozatban Nagy Gergő hárította Rimele soros büntetőjét, így a Casablanca nyerte meg a 30. Szilveszter Kupát.

A 30. Szilveszter Kupa végeredménye:
1. Casablanca Café
2. Rimele Stúdió
3. Vulcano Energia
4. Fociszak

Gólkirály: Pál Dávid Lap-Land
Legjobb kapus: Nagy Gergő Casablanca Café 
Legjobb mezőnyjátékos: Márkus Gábor Casablanca Cafe

 

A Black Cab Pub kerete: Táncsics András, Jagodics Márk, Jagodics Bence, Subicz Gábor, Fazekas Balázs, Sándor Tamás, Nagy Krisztián, Major Szabolcs, Jürgen Pfahnl, Vígh Ferenc, Petrovics Balázs, Józsi Zoltán.

A Rumi  Vegyes csapata: Kontics Péter, Farsang Ádám, Székely Bálint, Iker László, Oláh Ádám, Molnár Richárd, Kovács Bálint, Mátyás Martin, Könye Márton, Soós Péter, Szabó Dániel, Varga Dávid.

A Vulcano Energia kerete: Halmosi Péter, Németh Márió, Németh Erik, Németh Gergő, Bucsi László, Sándor Alex, Dancsecs Dávid, Vajda László, Hoós Patrik, Szakály Dávid, Gyűrű Lászkó. Németh Péter.

A Casablanca Cafe csapata: Nagy Gergő, Kiss Balázs, Kiss Kornél, Balázs Ákos, Joó Bálint, Viszket Ferenc, Márkus Gábor, Rácz Bence, Venczel Balázs, László Dávid, Popovics Bertold, Tóth Zoltán.

A Steva kerete: Farkas Norbert, Molnár Csaba, Kótai József, Steiner Zsolt, Steiner Christopher, Steiner Márk, Sárdy Roland, Oláh Barnabás, Horváth Ádám, Molnár Bálint, Varga Bálint..

A Ker-Számadó kerete: Szalai Szabolcs, Czimber Márton, Lődör Szabolcs, Wágner Roland, Szalai Balázs, Török Gergő, Sipos Bálint, Németh Roland, Joó Bálint, Boldizsár István, Kovács Tibor.

A Young Boys együttese: Horváth Brúnó, Baranyai Dávid, Szabó Christopher, Czirók Dávid, Németh Máté, Molnár Dániel, Barcza Bence, Vilics Bence, Nyári Bálint, Virág Bálint, Vörös Bálint.

A Nekünk Mindegy csapata: Németh Bálint, Tihanyi Olivér, Csire Ádám, Bedi Noel, Farkas Marcell, Marton Dániel, Sarang Dániel, Szalay Csaba, Fritz Dávid, Balogh Bence.

A Sasi Benz kerete: Papp László, Balla Ádám, Tóth Bence, Szekeres Rudolf, Czigány Ádám, Völgyi Márk, Takács gergő, Boa Martin, Horváth Péter, Horváth Balázs, Pozsgai Norbert

A Söröskupak-Kőszeg Autó csapata. Nemesi Gábor, Fehér András, Gugcsó Ákos, Bezdi Dominik, Kovács Dániel, Szolyák Tibor, Keresztes András, Kajtár Máté, Bozóki Balázs, Lintner Dénes, Őri Gábor.

A Rimele kerete: Sásdi Bálint, Kónya József, Németh Rajmund, Horváth S. Péter, Nagy Zoltán, Nyírő Bálint, Topor Zsolt, Pados József, Kovács Zsolt, Baranyai László, Harkai Dániel, Németh Balázs.

A Fociszak csapata: Polgár Bálint, Alex de Paula, Polyák Máté, Karda Gergő, Tamás Ádám, Hajgató Levente, Lakner Bálint, Horváth András, Mészáros Bence, Vidóczi Dániel, Kondor Martin, Dallos Gábor.

A Cafe Róma kerete: Lévay Gergely, Buzási Gábor, Papp Tamás, Horváth Elemér, Nagy Gergely, Kottán Krisztián, Szabó Szabolcs, Gubicza Gábor, Béli Mlán, Fisli András, Boros András, Fóth Gyula

A Black Jack kerete: Marton Alex, Csonka Roland Kovács Zoltán, Tóth Dominik, Kovács Roland, Szabó Péter, Gugcsó Benjámin, Györe Roland, Harsányi Barna, Hajós Attila

A Lap-Land kerete: Szabó Ádám, Pál Dávid, Vasas Roland, Schiller Ferenc, Nagy István, Balogh Bence, Szabó Bence, Virágh Marcell, Károly Bálint, Édes Tamás, Komoróczi Kristóf, Komoróczi Bálint.

A Futer kerete: Manganelli Zsolt, Manganelli Attila, Németh Gábor, Orosz Norbert, Pungor Norbert, Skriba Máté, Dombó Dávid, Varga Gergő, Máthé András, Kasza Kornél, Csordás László

Öregfiúk

A Falco II. névsora: Táncsics András, Horváth Róbert, Tóth Péter, Bánfalvi Attila, Németh Zoltán, Szuh Ferenc, Hegyi László, Németh Richárd, Varga Attila, Németh Péter, Vígh Ferenc, Táncsics Péter.

A Top 10 kerete: Seper Krisztián, Seper Ákos, Horváth Szilárd, Balogh Ákos, Geröly Tibor, Szabó Tamás, Somfalvi Csaba, Németh Csaba, Borbás János, Deutsch-Szalai Balázs, Neczpál Gábor, Kenesei Krisztián.

A Jumbo-Intertrans kerete: Rácz Péter, Nagy András, Molnár Tamás, Lukács Tihamér, Sántha Szilárd, Viszked Balázs, Sántha Roland, Kőrösi András, Vörös Attila, Czerják Attila, Tóth József, Király Péter.

A Falco I. kerete: Sömenek Róbert, Jáger László, Vajda László, Vad József, Lengyel Miklós, Fazekas Balázs, Koronczai Roland, Vidóczi József, Héra Zsolt, György Tibor, Sákovics Péter, Pálmai Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!