Sport

2015.12.30. 10:02

Te jó ég, micsoda izgalmak!

Alsóörs - Több volt, vagy jelenlegi élvonalbeli, és korosztályos nagypályás, illetve futsal válogatott játékos vett részt az idei Szilveszter-kupa teremlabdarúgó tornán.

Horváth Gábor

Már a benevezett csapatok láttán lehetett sejteni, hogy a kilencedik alkalommal megrendezett évvégi kispályás futballtorna kiemelkedő színvonalú lesz.

A résztvevők nem is okoztak csalódást.

- Huszonhat együttes nevezett, elsősorban a megyéből, de több megyén kívüli csapat is részt vett a kupán. Budapestről, Székesfehérvárról, Tatabányáról is érkeztek indulók. Nyitásként négy négyes és két ötös csoportban folytak körmérkőzések, majd ezt követően a továbbjutott csapatok az egyenes kieséses szakaszban folytatták a küzdelmeket. Ezután jött a mérkőzés a harmadik helyért, majd végül a döntő - számolt be lapunknak Schmidmajer Árpád főszervező.

A kétnapos kupa színvonalas meccseket hozott, az egyenes kieséses szakaszra és a helyosztókra pedig komoly izgalmakat tartogatott. Elég csak annyit megjegyezni, hogy a bronzmeccs és a finálé is büntetőkkel dőlt el.

A kupát végül az ajkai Bakony FC hódította el, magabiztos játékkal, de komoly küzdelemben. A harmadik helyet a Denso alakulata szerezte meg.

A végső győztes Bakony FC (sárga mezben) a csoportkörben is legyőzte döntőbeli ellenfelét Fotó: Penovác Károly

A tornára sokan kilátogattak, szinte végig telt ház volt az alsóörsi sportcsarnokban.

- Az első négy helyezett csapat és az egyéni különdíjasok a szervezők, valamint a támogatók jóvoltából értékes díjazásban részesültek. Még a 16. helyezett eredményét is értékelték a szervezők, de egyetlen együttes sem ment haza üres kézzel, mindenki részesült ajándékban - tudtuk meg Schmidmajer Árpádtól, aki megjegyezte: a torna üde színfoltja volt a csupa utánpótláskorú játékossal felálló Cimborák együttese, amely hajszállal maradtak le a dobogóról.

A csoportkör utáni eredmények, nyolcaddöntő: Vegyi Gyümi-Pápateszér 0:0, hetesekkel: 1:2. Cimborák-Lovassy 2:0. Bakony FC-Pancserek 2:0. Szeddki-Üdítősök 0:1. BlaBlaBla-Denso 0:0, hetesekkel: 0:2. Irsai Olivér-DS Optim 6:1. XBody Mágusok-No Name 6:0. XXL Redőny-Good Friends 0:1.

Negyeddöntő: Pápateszér-Denso 0:2. Üdítősök-Irsai Olivér 2:1. Cimborák-Good Friends 1:0. Bakony FC-Mágusok 1:1, hetesekkel: 2:0.

Elődöntő: Denso-Üdítősök 0:2. Cimborák-Bakony FC 1:2.

Bronzmeccs: Denso-Cimborák 1:1, hetesekkel: 3:2.

Döntő: Üdítősök-Bakony FC 1:1, hetesekkel: 2:3.

Ők voltak az egyéni legjobbak

A különdíjak, legjobb kapus: Krajcsi Richárd (Bakony FC). Gólkirály: Mészáros Gábor (Irsai Olivér és barátai). Legjobb játékos: Iszlai Bence (Üdítősök). Legjobb utánpótlás korú (U-21) játékos: Kun Bertalan (Cimborák) Legjobb senior (35 felett): Csóka Tibor (Denso). A meccseket vezették: Görög Imre, Lukács István, Török Gyula, Tál Sándor, Csizmadia Zsolt, Babos Tibor, Török Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!