f1

2015.12.29. 10:05

Maldonado szerint esetében túlzásba viszik a büntetéseket

"Ugyanez van a fociban is."

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

Pastor Maldonado úgy véli, hogy a versenybírák keményebben ítélnek az ő esetében, mint ellenfelei esetében.

Pastor Maldonado leginkább agresszív stílusáról és baleseteiről híresült el, ám a venezuelai versenyző úgy véli, ezek az esetek túlzottan fel vannak fújva, ha vele történnek.

"Ha én hibázok, akkor is, ha csak engem érint és senki mást, mindenki meglepődik és ez a nap híre." - mondja Maldonado. "Ha bármelyik másik versenyzővel történik incidens, akkor nem történik semmi. Ott van Bottas és Kimi esete, kétszer is, és szimpla versenybaleset (-nek lett minősítve). Én csak kicsit nekiütközök valakinek, és mindenki dühöng..."

"A versenybíráknak persze nehéz dolguk van, mivel nem mindig ugyanazok. Így nehéz ugyanúgy értékelni minden versenyen. Ez nem arról szól, hogy kedvelnek-e engem, vagy sem, tudom, hogy csak a munkájukat végzik. De néha más nézeteik vannak a különböző versenyeken. Sok incidenst láttam az év során és nem voltak túl szigorúak. De néha, esetemben, kicsit keményebbek. De ez is a játék része. Ugyanez van a fociban is."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!