Foci

2015.12.30. 18:07

A Czupi Csárda először nyert a Kocsis Gábor Emléktornán

Csesztreg – Új bajnokot avattak a VIII. Kocsis Gábor emléktornán, a zalabaksai Czupi Csárda soha korábban nem nyert még a kupasorozaton. A hét elején zajlott kétnapos kispályás teremlabdarúgó-tornán ezúttal 21 csapat vett részt.

Gyuricza Ferenc

A versenykiírás értelmében a négy plusz egy fős csapatokban maximum két megyei első osztályban, vagy annál magasabb szinten futballozó játékos vehetett részt. A csoportmérkőzésekre a torna első napján, hétfőn került sor, míg kedden egyenesági kieséses rendszerben folytatódott a sorozat.

A harmadik helyért folytatott küzdelemben a csesztregi önkormányzat csapata, vagyis az ÖKD Csesztreg magabiztosan, 9-2 arányban győzte le a zalalövői Faszállítók együttesét. A döntőben a zalabaksai Czupi Csárda és Lenti kápolnai városrészének csapata került szembe egymással. Az összecsapás a rendes játékidőben nem eredményezett találatot, ezért a végeredményt büntetőkkel döntötték el, ami ezúttal a zalabaksaiaknak sikerült jobban, 5-4 arányban múlták felül ellenfelüket.

A piros mezes Czupi Csárda itt még a negyeddöntőben a Maxmédiával mérkőzik, majd meg sem állt a győzelemig. Fotó: Katona Tibor

– Magas színvonalú, jó iramú mérkőzéseket láthatott a közönség, és gyakran csupán nüansznyi különbség, például egyetlen gól döntött egy-egy csapat javára – mondta lapunknak a torna főszervezője, Paál Sándor, aki azt is hozzátette, ahogy az már a korábbi években is szokás volt, a szervezők ez alkalommal is megkoszorúzták a torna névadója, a csesztregi sportélet fáradhatatlan támogatója és elkötelezett szervezője, a fiatalon elhunyt Kocsis Gábor sírját.

A torna végeredménye: 1. Cupi Csárda (Zalabaksa), 2. Kápolna (Lenti), 3. Faszállítók (Zalalövő), 4. ÖKD Csesztreg. Különdíjak: Gólkirály: Nemsics Balázs (ÖKD Csesztreg, 14 találat), legjobb mezőnyjátékos: Kaszás Ferenc (Faszállítók), legjobb kapus: Kiss Bence (Czupi Csárda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!