Hírek

2015.12.30. 19:48

Megéri dolgozni a városért - Dr. Hende Csaba továbbra is teljes erőbedobással küzd a térség sikeréért

Szombathely - Ebben az esztendőben ismét sok örömteli fejezet született Szombathely történelemkönyvében - mondta dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, aki egyúttal hangsúlyozta: soha nem látott mértékben fejlődik városunk, és folyamatosan jönnek az újabb és újabb lehetőségek.

Cseszkó Tamás

Mozgalmas időszakon van túl Szombathely országgyűlési képviselője, aki elárulta: az év végéhez közeledve hatalmas élményt jelentett neki az Őrvidék Házban tartott karácsonyi rendezvény. - Jó volt barátokkal, rég nem látott harcostársakkal találkozni, megbeszélni a világ dolgait és kicsit kikapcsolódni - árulta el dr. Hende Csaba, majd egy személyes élményét is megosztotta olvasóinkkal. - Szintén karácsony előtt történt, hogy a Fidelitas ünnepi akciójához csatlakozva a Gencsapáti Gyermekotthon lakóit látogattuk meg a párommal. Az ott töltött órák olyannyira megérintettek minket, hogy másnap is muszáj volt visszamennünk. A szeretet, amit a gyerekektől kaptunk, hatalmas erőt adott nekünk, igazi ünnepi pillanatok részesei lehettünk. Dr. Hende Csaba arról is beszélt, hogy igencsak büszke arra, hogy Szombathely egyre inkább kezdi visszanyerni régi fényét. - Hiszem, hogy újra a Nyugat királynője leszünk - hangoztatta a képviselő, majd a teljesség igénye nélkül felsorolta a főbb eredményeket.

- A közlekedésfejlesztés évtizede zajlik Vas megyében, valóban történelmi pillanatok szemtanúi lehettünk 2015-ben, hiszen gőzerővel halad az M86-os út építése. - Ebben az évben elkészült a Szeleste és Hegyfalu közötti szakasz, valamint a csornai elkerülő is, így már most gyorsabban lehet Budapestre autózni. 2016 végéig a teljes utat át tudjuk adni, ahogy miniszterelnök úr szombathelyi látogatásakor fogalmazott, ez a legvégső határidő - emelte ki dr. Hende Csaba. Mint mondta, nem állnak meg, folytatódik a közúthálózat fejlesztése, már kormányhatározat is kifejezi azon szándékot, hogy Szombathely és Kőszeg között gyorsforgalmi összeköttetés jöjjön létre. Ezen út közvetlenül az S31-es osztrák autóútra kapcsolódna, így pedig elérhető lesz az osztrák autópálya, a schwechati repülőtér és Bécs is. Hende Csaba szólt arról is, hogy a 86-os főút déli részének fejlesztése is komoly támogatottságot élvez. Nem szabad elfeledkezni a vasútfejlesztésről sem, a GYSEV Zrt. több milliárd forint értékben hajtott végre villamosítást.

- Tovább haladunk annak érdekében, hogy Szombathelyen minden sportág képviselője méltó körülmények között tudja végezni munkáját, erről szól a Haladás sportkomplexum építése, az uszoda-beruházás, melyek továbbra is bírják a kormány támogatását. Ugyancsak fontos terület az egészségügy, öröm számomra, hogy a Markusovszky kórház fejlődése töretlen, ebben az évben is számos beruházást, egyebek között az új belgyógyászati tömb épületét adhattuk át. - Fejlődik az oktatás, összesen 3 milliárd forintból épülhetett meg a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium. Orbán Viktor miniszterelnök úr látogatása szintén sok jót hozott a városnak, egyebek között 900 millió forintból újulhat meg a Képtár régi épülete, további támogatásokat kap a Szent Márton Terv, de zöld lámpát kapott egy új, szombathelyi lakásépítési program kidolgozása is.

- Az elmúlt időszak történései is bizonyították, hogy bírjuk a szombathelyiek támogatását, gondoljunk csak a Falco gyár környezetterhelésének csökkentését szorgalmazó petícióra, melyhez 7994-en csatlakoztak. Tovább folytatjuk a küzdelmet - hangsúlyozta a képviselő. - Csak egy erős ország képes megvédeni önmagát, és csak erős családokból álló ország képes építeni a jövőt - húzta alá dr. Hende Csaba, aki a szombathelyi családok figyelmébe is ajánlja a kormány otthonteremtési programját, melynek köszönhetően most igencsak kedvező feltételekkel juthatnak lakáshoz azok, akik gyermekeket vállalnak. - Nehéz lenne felsorolni minden eredményt, de szombathelyi polgártársaim visszajelzései is bizonyítják, megéri dolgozni a városért. A következő időszakban is azon leszek, hogy teljes erőbedobással küzdjek a város és a térség sikeréért - mondta dr. Hende Csaba, aki egyúttal sikerekben és egészségben gazdag, boldog új évet kívánt a Vas Népe olvasóinak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!