Életmód

2015.12.31. 09:15

7 +1 dolog, amitől jó lesz a szilveszter!

Mindegy a családi állapot, a kor vagy hogy hol/kivel töltjük a mai estét – ezektől a dolgoktól garantáltan szeretni fogja az év utolsó napját. Összegyűjtöttük, mitől lesz jó a napja!

Simán Klára

1.     Mosolyogni!

A pszichológiában van egy fogalom, a „faciális feedback”. A magyarított angol kifejezés az „arci visszacsatolás”: amilyen arckifejezést felveszünk, hamarosan úgy is érezzük magunkat. Tehát ha mosolyra görbítjük a szánkat, hamarosan érkezik a jókedv is mellé! (Főleg, ha közben belenézünk véletlenül egy tükörbe, és meglátjuk, milyen furcsán vigyorgunk ok nélkül )

2.    Tilos kihagyni a tűzijátékot!

Csak mert szép. És ami szép, az örömet okoz. Meg a zaj és a tömeg is felvillanyoz – az ember társas lény, szóval nem kell mindig játszani a magányos farkas szerepet! (Mondjuk a pánikroham vagy a szociális fóbia nehezítő körülmény ) Sokan ott lesznek az éjféli tűzijátékon, így – jó eséllyel - találkozhatunk azzal is, akivel szeretnénk!

3.      Legyünk hálásak!

Ez egyébként mindig jó dolog, mert boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetünkben. Év végén célszerű egyébként is kicsit visszatekinteni az elmúlt esztendőre, és ebben biztos, hogy van olyan is, amiért hálásak lehetünk.

4.    Gondolkodjunk el!

Komolyság sem árt: ha egy életszakasz lezárul és elkezdődik egy új, akkor érdemes csendben átgondolni, értékelni a múltat – hogy tudjuk, mely dolgokon kell változtatnunk a jövőben. Ez a tudás már önmagában is örömet okoz.

5.     Hangoskodjunk!

Igen. Tombolni kicsit az utcán, akár felnőttként is, hiszen ezen az egy napon (elvileg) mindenki toleráns és végre szabad trombitálni, vihogni, hangoskodni  este is. Ezért máskor elvinnének a rendőrök. Most használjuk ki a lehetőséget! Egyébként állítólag az erős kiabálás is jót tesz időnként a léleknek. Szóval legalább vegyünk egy trombitát – és tessék használni, mielőtt a fiók mélyére kerül!

6.     Nem kötelező bulizni, de egyedül sem kell lenni!

Felejtősek a szilveszteri „buliszabályok”. Ha nincs kedvünk partizni, inkább otthon ülni a tévé előtt, tegyük azt! Ha hálaadó misére mennénk inkább, akkor tudjuk meg, hány órakor kezdődik a kedvenc templomunkban, és menjünk el oda. Higgyünk a lelkünknek: tudja, mire van szükségünk az évkezdéshez.

7.      Szerezzünk be fájdalomcsillapítót !

Még józanul. Biztos, ami biztos. Ugye, ha mégis az alkoholt választja az ember, akkor érdemes gondolni a jövőre, hogy az új év első napja ne fejfájással kezdődjön. Vagy legalább legyen rá gyógyír.

+1. Ha minden kötél szakad, akkor nyugtassuk meg magunkat azzal, hogy ez is csak egy olyan nap, mint a többi csak lesz tűzijáték!!!

Címkék#szilveszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!