Életmód

2015.12.31. 09:32

Szerencse, gazdagság, szerelem - Íme a legjobb szilveszteri babonák

Szombathely – Még a nem babonás emberek is lencsét főznek szilveszterre – mindenki gazdag, szerelmes és szerencsés akar lenni, így betartjuk a „szabályokat”. Lássuk, mit diktál a babona! Talán mégiscsak jobb ezeket betartani, biztos, ami biztos.

Simán Klára

Ha szilveszter estéjén sok pénzt, egy nagyobb címletű bankjegyet tartunk magunknál, akkor az „megmarad” jövőre is: elvileg nemcsak egy napig, hanem egész évben sok pénzünk lesz. Ugyanez a hatása a lencse apró szemeinek is: minél többet eszünk belőle, annál több érménk lesz jövőre. Ugyanígy hat az, ha feltöltjük az összes, a házban fellelhető sótartót, borsszórót és cukortartót is! Halat is lehet enni, mert a pikkelyek a pénzt szimbolizálják, így ebből is sokat fogyasszunk! (Szerintünk inkább nagy címletű papírpénz kellene, nem aprópénz, így az első verziót javasoljuk.) Szegénységet okoz egész évre, ha most nagy összegű kiadásunk van - az év utolsó napján spórolni kell.

Ami a szerelmet illeti, most kiderülhet, férjhez megy-e a lány a következő évben: 12 gombócból 11-be kell rakni egy-egy cetlit, a választott férfiismerősök nevével – a többi logikus: ha főzéskor először az üres jön fel, nem megy férjhez a lány, ám ha egy nevet rejt a gombóc, ő lesz a boldog férje a babonás kisasszonynak. (Szerintünk nem érvényes azonos nevet írni mindegyik cetlire, de erre vonatkozó előírás nincs ) Ugyanígy a pénzt hozó lencsefőzelékbe rejtett egyetlen szem mandula véletlen(!) kihalászása és megevése is férjet hoz a konyhára!

A szerelmesek pedig kenjék be mézzel az ajkukat, és úgy csókolják meg egymást! Egyrészt jó ragacsosak lesznek, másrészt így állítólag édes marad a szerelmük jövőre is.

Ha pedig mindent akarunk, vagyis magát a szerencsét választjuk, akkor mindenekelőtt keresni kell egy malacot, és meg kell húzni a farkát. Ma semmiképpen ne végezzünk házimunkát, mert ez elűzi a szerencsét, kisöpörjük a kosszal a mázlit is. Ugyanez a helyzet a szemét kivitelével is: ha ma dobjuk ki, a szerencsénket is kidobjuk vele. Szárnyast ma tilos enni: elrepül vele a szerencse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!